NEDOVIĆ PONOVO SJAJAN: Panatinaikos razbio Himki, Real izgubio u neizvesnoj završnici

Č. V.

21. 01. 2021. u 22:49

KOŠARKAŠI Panatinaikosa pobedili su Himki bez mnogo problema sa 94:78 u Atini u 21. kolu Evrolige, a novi odličan meč odigrao je Nemanja Nedović.

НЕДОВИЋ ПОНОВО СЈАЈАН: Панатинаикос разбио Химки, Реал изгубио у неизвесној завршници

Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Kada je Srbin na prepoznatljivom nivou problema za "zelene" nema. Nedović je na ovoj utakmici postigao 21 poen, imao je i pet asistencija.

Ponovo su Rusi pokazali da ovo nije njihova sezona, bili su konkurentni samo prvu četvrtinu, dok je ostatak meča prošao u potpunoj dominaciji Panatinaikosa.

Osim Nedovića fantastičnu utakmicu za domaće odigrao je Konstantinos Mitoglu. On je meč završio meč sa 29 poena i 12 skokova, što mu je bilo dovoljno da ostvari indeks korisnosti 42.

Kod Himkija najbolji je bio Džordan Miki koji je postigao 25 poena, pratio ga je Erik Mekalum sa 17. Stefan Jović je upisao devet poena i osam asistencija.

Učinak grčkog kluba je 7-13, a ruske ekipa 2-19.

Real Madrid je nakon poraza od Crvene zvezde ponovo izgubio u neizvesnoj završnici - ovoga puta od Makabija 86:84.

Džejsi Kerol šutira preko Anđela Kalojara/Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

"Kraljevićima" je ovo drugi vezani neuspeh u Evroligi i moraće pod hitno da se vrate na pobednički kolosek ukoliko žele da ostanu u trci za prvu poziciju na kraju ligaškog dela Evrolige.

Ekipu iz Tel Aviva je do trijumfa predvodio Tajler Dorsi sa 30 poena, dok je Otelo Hanter dodao 11. Kod Madriđana je dominirao Trej Tompkins koji je postigao 20 poena, Valter Tavares je dodao 15.

Real sada ima skor 13-8, a Makabi 10-11.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba