SVAKOM UČESNIKU 350 MILIONA EVRA: Na pomolu kompromis UEFA i klubova oko reforme Lige šampiona

Đ. S.

22. 01. 2021. u 19:36

FIFA i ostale krovne organizacije svetskog fudbala bile su izričite - svaki igrač koji bude deo zatvorene Superlige oko koje se spekuliše, neće moći da učestvuje na SP ili kontinentinalnim takmičenjima.

СВАКОМ УЧЕСНИКУ 350 МИЛИОНА ЕВРА: На помолу компромис УЕФА и клубова око реформе Лиге шампиона

Di Marija (PSŽ) i Valverde (Real) Foto AP

Međutim, pritisak klupske aristokratije sve je veći, a na stranicama rimske "Republike" piše da bi UEFA mogla da se nađe sa njima na pola puta i za deset dana predloži plan za reformu Lige šampiona koja bi zaličila na košarkašku Evroligu.

Dakle, oformilo bi se novo takmičenje sa početkom od 2024, sa 20 ekipa, od kojih je 15 već poznato: Mančester s., Mančester j., Čelsi, Totenhem, Liverpul, Arsenal, Real, Barselona, Atletiko Madrid, Inter, Milan, Juventus, Bajern, Borusija D, PSŽ. Za preostalih pet timova još nije ustanovljeno kako bi se priključili, postoje opcije za neku vrstu kvalifikacija ili prema poziciji sa UEFA liste.

Termini bi ostali isti, utorak i sreda, s tim što bi učesnici bili podeljeni u dve grupe po deset, od kojih bi četiri najbolja išla u nokaut-fazu. Pominje se i da bi 15 osnivača imalo zagarantovan profit od 350 miliona evra po sezoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024