MIHAILO PAVIĆEVIĆ PRED DERBI: Nemamo razlog da se plašimo Zvezde

Tanjug

23. 01. 2021. u 14:35

TRENER košarkaša Mornara Mihailo Pavićević, pred derbi 16. kola ABA lige protiv Crvene zvezde, izjavio je da nedeljni susret ima veliki značaj za oba tima.

МИХАИЛО ПАВИЋЕВИЋ ПРЕД ДЕРБИ: Немамо разлог да се плашимо Звезде

Foto: Nebojsa Parausic

Mornar će u nedelju od 19 sati ugostiti beogradske crveno-bele u dvorani Topolica.

- U pitanju je veliki ulog. Zvezda dolazi kompletna, igrači koji su bili van stroja ponovo su u ekipi, tu mislim na Lojda i ovog novog centra. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Nemamo razloga da se plašimo bilo koga, cenimo izuzetno Zvezdu, ali naše igre u poslednjih mesec dana i naš sastav daju nam za pravo da verujemo u sebe - rekao je Pavićević za klupski sajt.

Barani trenutno drže prvo mesto u ABA ligi sa 12 pobeda i dva poraza, dok je Zvezda na skoru 10-2.

- Ući ćemo u taj meč kao u svaki drugi. Naš cilj pre početka prvenstva bio je da uđemo u plej-of. Onaj ko dobije imaće velike šanse da završi regularni deo prvenstva na prvom mestu, uz svo dužno poštovanje prema Budućnosti, Cedeviti i Igokei, ekipama koje se sa nama ravnopravno bore za jedno od prva četiri mesta - zaključio je Pavićević.

Košarkaš Milko Bjelica se nada pobedi svog tima.

- Crvena zvezda je izuzetno kvalitetan protivnik. Dolaskom novog trenera Radonjića ekipa mnogo bolje izgleda. To potvrđuje i pobeda protiv Reala u gostima, što je stvarno veliki rezultat. Ali, mislim da mi treba da se okrenemo sebi i da se spremimo što je bolje moguće. Svesni smo važnosti i težine utakmice. Nadam se povoljnom ishodu - rekao je Bjelica.

Isto želi i centar Uroš Luković.

- Vrlo važna utakmica za nas. Mislim da ćemo tom pobedom osigurati prvo mesto na tabeli, što će značiti u nastavku prvenstva prednost domaćeg terena. Veoma motivisano ulazimo u tu utakmicu i nadam se pobedi - poručio je Luković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?