ATAMAN PRED ZVEZDU: Crveno-beli su kvalitetan tim, ako želimo da pobedimo odbrana mora da bude na visokom nivou

Novosti online

25. 01. 2021. u 16:12

KOŠARKAŠI Crvene posle važne pobede u ABA ligi nad Mornarom u Baru (86:78) okraću se obavezama u Evroligi.

АТАМАН ПРЕД ЗВЕЗДУ: Црвено-бели су квалитетан тим, ако желимо да победимо одбрана мора да буде на високом нивоу

FOTO: EPA

Crveno-beli u utorak od 17 sati gostuju u Istanbulu ekipi Efesa. Nema sumnje da poslednjeg šampiona regionalnog takmičenja očekuje težak zadatak. Ipak, trener Ergin Ataman ne želi mnogo da se osvrće na tradiciju.

- Ovonedeljni dupli program u Evroligi počinjemo kod kuće utakmicom sa protivnikom protiv koga moramo da budemo veoma oprezni. Zvezda je opasan tim, posebno sa poslednjim učincima Ognjena Dobrića, odličnim strelcima Džordanom Lojdom i Korijem Voldenom, uz igre Džonija O'Brajanta i Duopa Rita ispod koša i organizaciju iskusnog plejmejkera Kina Koloma. Važno je da od početka odbrana bude na visokom nivou. Za pobedu nam je još neophodna i kvalitetna igra u tranziciji - rekao je Ataman, hvaleći rivala.

Iskusni stručnjak je svestan da njegovi izabranici nemaju više prava na kiks ukoliko žele da se domognu plej-ofa Evrolige.

- U preostalih 13 utakmica moramo da odigramo sa koncentracijom kao da je u pitanju baraž kako bismo postigli cilj - zaključio je Ataman.

Da drugačija Zvezda stiže u Tursku potvrdio je i hrvatski košarkaš iz redova Efesa Krunoslav Simon.

- Zvezda je čvrst tim koji igra daleko bolje sa novim trenerom. Veoma važna utakmica za nas. Ako odigramo na pravi način, trebalo bi da pobedimo, ali moramo da budemo dobro fokusirani, počevši od prve sekunde - naveo je Simon.

Krunoslav Simon/FOTO: N. Paraušić

Crveno-beli će tri dana kasnije u Evroligi igrati na svom terenu sa Asvelom, dok će Anadolu Efes u četvrtak biti gost Makabija.

Podsetimo, u prvom meču ovih rivala klub iz Istanbula pobedio je rezultatom 75:64.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)