PARTIZAN SVE DALJE OD ČETVRTFINALA: Lokomotiva nanela drugi poraz crno-belima u top 16 fazi

Novosti online

27. 01. 2021. u 17:08 >> 19:23

KOŠARKAŠI Partizana u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa gostovali su Lokomotivi u Krasnodaru. Ruski tim slavio je rezultatom 74:67.

ПАРТИЗАН СВЕ ДАЉЕ ОД ЧЕТВРТФИНАЛА: Локомотива нанела други пораз црно-белима у топ 16 фази

Foto: Twitter/KK Partizan

Igralo se na početku koš za koš. Vodio je Partizan nakon četiri minuta 11:13. Dosta problema u drugom delu prve deonice Partizanu su zadavali Kamings, Linč i Kuzmiskas. 

Nakon osam minuta domaći tim imao je četiri poena prednosti, a do kraja četvrtine mučio se Partizan da pronađe šut iz igre. Ipak, trojkom Radeta Zagorca Partizan na poen zaostatka 18:17. 

Konačno lakši poeni za Partizan na početku druge deonice, postigao ih je Janković, a svaki put kada je Partizan pripretio ubacio je "u petu" Linč. Nakon 14 minuta osam poena prednosti za Lokomotivu. 

Mučio se u napadu Erik Mika koji je imao nekoliko izgubljenih lopti i loših šuteva, domaćin je imao dvocifrenu prednost, ali poenima Jaramaza u završnici četvrtine Partizan na samo minus sedam. Ipak, Kalnietis trojkom vraća zaostatak Partizana na 37:26. 

Uspeva Jaramaz da dođe do poena te na poluvremenu zaostatak Partizana samo 37:30. 

Sa znatno više elana zaigrao je Partizan u poslednjoj četvrtini. Probudio se Markus Pejdž koji je pogodio dve trojke i jednom za dva poena, te nakon tri minuta igre Partizan izjednačuje 40:40. Održavao je Amerikanac Partizan u igri. 

Ušao je Partizan u poslednji napad rezultatom 49:49, ali je nesportski faul napravio Rade Zagorac, te je sa penala precizan bio Kuzminkas, a potom je pogodio trojku Kamings. Partizan u poslednjih 10 minuta ulazi sa minusom pet. 

Brzo je prosuo Partizan sve dobro što je uradio u trećoj deonici. Kuzminkas, Kamings i Kalinov lakim poenima poonovo su podigli prednost domaćina na +10. Trojkom Jarmaaza i Veličkovića Partizan se vratio u meč. Partizan je previše dozvolio gostima. Te su se serijom 5:0 ponovo vratili domaći na 10 poena. Na kraju domaćin je slavio rezultatom 74:67. 

Lokomotiva – Partizan 74:67 (19:17, 18:13, 17:19, 20:18) 

Sudije: Peres, Fufis, Laurinavičius

Dvorana: Basket hala, Krasnodar, bez publike;

Sudije: Migel Anhel-Perez, Joanis Fufis, Jurgis Laurinavičijus

LOKOMOTIVA KUBANj: Kamings 15, Hervi 2, Motovilov 2, Kalnietis 10, Ilnitskij 3, Kalinov 7, Kuzmiskas 12, Linč 9, Dolinin, Mariuk, Kraford 14, Emčenko

PARTIZAN: Mika 2, Zagorac 8, Pejdž 12, Dangubić 3, Stefanović, Jarmaaz 11, Veličković 15, Perkins 3, Janković 8, Trifunović, Mozli 5

40. MINUT - Zagorac pogađa o tablu. Smanjuje zaostatak crno-belih na 65:72. Ipak, sa druge strane ponovo pogađa Kamings. 

38. MINUT - Pokušava Partizan da se vrati u igru, aliodličnom zonskom odbranom domaćin tera Pejdža na grešku u koracima. 

36. MINUT - Izguubio je loptu Linč. Prilika da crno-beli spuste zaostatak. Blok Hervija. Potom je usledila trojka Kamingsa. Ponovo 10 poena za Lokomotivu 62:62. 

35. MINUT - Jaramaz nakon pika pogađa novu trojku. Crno-beli na minus pet. 

34. MINUT - Pogodio je sa penala Zagorac, a Kuzminskas odgovorio sa velike udaljenosti. Kapiten Partizana Novica Veličković novom trojkom vraća domaćinu. 65:56. Potom je Linč lako došao do novog zakucavanja. 

33. MINUT - Zbog pet faulova Vil Mozli napustio je parket. 

32. MINUT - Kamings svojim 13. poenom, a potom i Kuzminkans uvećavaju prednost domaćina. Kalinov postiže lake poene i Partizan ponovo u dvocifrenom minusu 60:49. 

Foto: Twitter/KK Partizan

TREĆA ČETVRTINA 

30. MINUT - Nesportski faul Radeta Zagorca pri rezultatu 49:49, Kuzminskas pogađa dva bacanja i poslednji napad za ekipu iz Krasnodara. Pogodio je Kamings trojku te Partizan ponovo ima zaostatak 54:49

27. MINUT - Pokušao je polaganjem nakon pik en rola, Jaramaz promašuje iz odbojke pogađa Janković. Crno-beli vode 44:43. 

26. MINUT - Kaznio je promašaj Kamingsa Pejdž novim poenima. Nakon dugo vremena Partizan ponovo vodi. 

24. MINUT - Kamings pogađa trojku za domaći tim, četvrti pogodak sa distance ruskog tima. Ne pogađa Jaramaz, hvata Veličković, bek crno-belih na kraju gubi loptu. 

23. MINUT - Sa dosta više energije igra Partizan. Pogodio je trojku Ilnitski, odmah je sa druge strane odgovorio Pejdž, već u sledećem napadu Partizanov Amerikanac pogađa ponovo za tri. Partizan izjednačuje. 

22. MINUT - Poenima Jankovića i Mozlija Partizan se spustio na četiri poena. 

Foto: Twitter/KK Partizan

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Partizan se odbranio, imao je poslednji napad, Dangubić gubi loptu, te rezultat ostaje 37:30. 

19. MINUT - Nedostaju Partizanu poeni Jaramaza, upisao je bek crno-belih sa penala tek šesti. 

18. MINUT - Pogodio je za tri Dangubić, Partizan ponovo jednocifren u zaostatku, ali Kalnietis vraća na 37:26.  

17. MINUT - Činilo se da će Partizan uspeti da se odbrani kada je Kroforda uspeo da stvori sebi dovoljno prostora da šutne sa poludistance, za 29:21, a potom je Kamings izvukao faul u napadu od Novice Veličkovića. Nisu poentirali, ali je Erik Mika u napadu Partizana vratio loptu rivalu nagazivši aut-liniju.

15. MINUT - Nema Partizan odgovor za odličnog Linča. 

14. MINUT - Kalinov i Linč doneli su do sada najveću prednost Lokomotivi 27:19. Partizan nema za sada odgovor na agresivnu odbranu domaćina. 

12. MINUT - Konačno lakši poeni za Partizan. Dugo crno-beli nisu uspeli da probiju odbrambeni bedem, ali Janković uspeva da spusti na minus dva. Odmah sa druge strane do koša bez mnogo problema dolazi Redži Linč. 

Foto: Twitter/KK Partizan

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Konačno poeni za Partizan. Rade Zagorac pogađa za tri 18.17. Kalinov je bio polovičan sa linije penala. Janković sa druge strane brzopleto reaguje. Poslednji napad za Ruse. Srećom po crno-bele spetljao se Emčenko. 

9. MINUT - Nastavlja se agonija Partizana pokušao je Janković, bio je neprecizan, u narednom napadu Hervi blokira Miku. 

8. MINUT - Partizan u minusu Kuzminkas postiže četvrti poen za 18:14. 

7. MINUT - Linč pogađa uz dodatno bacanje, Partizan u zaostatku 16:14. Usledio je potom faul u napadu Zagorca. Sa druge strane pokušavaju udvajanjem crno-beli, Kamings pokušava za tri, neuspešno. 

6. MINUT - Mika je izgubio loptu, Imao je Partizan priliku da ode na plus pet, a poenima Kamingsa samo poen prednosti za crno-bele 13:14. 

4. MINUT - Sedam poena upisao je već Veličković. Kapiten Partizana ubacio je dva uz faul, za 11:13. Dobro se Partizan brani. Fantastična blokada Vila Mozlija na Linču. 

3. MINUT - Na početku igra se koš za koš. Partizan. Kod domaćina Džordan Kraford brzo ubacuje pet poena, a sa druge strane raspoloženi su Jaramaz, Veličković i Pejdž. Na semaforu 11:10. 

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ODBIO JE NAS! IGRA ZA NJIH! Hrvate baš pogodio spisak Srbije za EURO 2024, jedan igrač im je trn u oku