DRAGAN ŠAKOTA: Jovanović pravi za Cibonu

G. KELIĆ

03. 02. 2021. u 21:01

DRAGAN Šakota (68) od pre nekoliko dana više nije jedini srpski trener koji je imao prilike da vodi Cibonu, pošto je slavni zagrebački klub za novog šefa stručnog štaba postavio doskorašnjeg trenera FMP Vladu Jovanovića.

ДРАГАН ШАКОТА: Јовановић прави за Цибону

FOTO: M. Vukadinović

Neobičnu zanimljivost predstavlja podatak da je Šakota stigao u Cibonu sa 37 godina (sezona 1989/1990), isto koliko danas ima i Jovanović.

- Za mene je u ono vreme bila čast biti Cibonin trener, to je onda bio gospodski klub, jedno od najvećih imena evropske košarke - ističe Šakota u razgovoru za hrvatski "Jutarnji list".

- U toj sezoni je klub doživljavao novu tranziciju, otišao je Dražen Petrović, slagao se novi program. Organizacija kluba je bila vrhunska, bila je milina za rad. Iako su tada stigla neka nesrećna vremena, meni je u Zagrebu bilo sasvim dobro.

Nije tajna da se tada pokušalo sa angažovanjem Dejana Bodiroge, ali je srpski košarkaš na kraju završio u Dalmaciji, tačnije u ekipi Zadra.

- Napravili smo dobar četvorogodišnji program. Bio je plan da dovodimo talente, tada smo pokušali da angažujemo Bodirogu, ali nije bilo šanse. Bila su podvučena imena Arijana Komazeca, Zorana Savića i Dževada Alihodžića - navodi bivši selektor Srbije i Crne Gore.

KLUB IMA PLEJADU MLADIH

ISKUSNI stručnjak veruje da Jovanović ima dobru podlogu u bivšem dvostrukom prvaku Evrope.

- Imaće uslove za rad, to je sigurno, kao i to da Cibona ima nekoliko veoma zanimljivih igrača, Gledao sam utakmicu koju su igrali protiv Borca i video malog Gnjidića, ostavio je dobar utisak na mene. Uvek je u Ciboni bilo talenata.

Šakota vrlo dobro poznaje trenerske kvalitete Jovanovića, protiv koga je vojevao bitke prošle sezone kada je vodio ekipu Crvene zvezde.

- Imam izuzetno pozitivno mišljenje o njemu kao o stručnjaku, vidim da je posvećen poslu i informisan o svemu važnom vezanom za košarku. Uostalom, iza sebe ima pet, šest godina iskustva u ABA ligi, a to nije malo. Takođe, kad neko dođe sa strane, onda može da se dogodi da vidi nešto što ne vide oni koji su sve vreme u toj sredini. Neko sa strane nije toliko opterećen domaćim pričama, pa ima jasniju sliku. Ponekad se od šume ne vidi drveće.

Jasno je da su i pored ne tako svetle situacije u Ciboni u poslednjih nekoliko godina, trofeji uvek imperativ.

- O rezultatu uvek mora da se vodi računa, trener mora da bude koncentrisan i na taj deo posla, uz pošteni rad, zadatak mu je da pokaže svoj maksimum, ali i otvori mogućnost igranja i razvoja mladih igrača - zaključuje Šakota.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)