FILIPOVSKI PRED IGOKEU: Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu

Novosti online

05. 02. 2021. u 12:40

KOŠARKAŠI Partizana posle važne pobede nad Lokomotivom u Evrokupu (71:69) dočekuju u ABA ligi ekipu Igokee, a trener crno-belih Sašo Filipovski izneo je očekivanja pred ovaj duel.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД ИГОКЕУ: Надам се да ћемо успети да наставимо низ победа на домаћем терену

FOTO: KK Partizan

Klub sutra od 19 sati u 18. kolu ABA lige dočekuje Igokeu u hali sportova "Ranko Žeravica". Slovenački stručnjak smatra da ekipu čeka veliki izazov.

- Prošla utakmica nam je uzela mnogo energije, jer nije lako vratiti se sa 18 poena zaostatka i pobediti tim koji se pojačao sa dva igrača pred naš meč. Sada je važno regenerisati se, sakupiti snagu i pametno se pripremiti za vrlo neugodnu ekipu Igokee koja igra sa velikim samopouzdanjem. Ekipa ima atleticizam i visinu na pozicijama 2 i 3, kao i brze igrače na poziciji centra. Sa druge strane, znaju taktički da se postave, da menjaju odbrane, tako da će ova utakmica biti veliki izazov za nas - rekao je Filipovski za klupski sajt.

U prvom meču sutrašnjih rivala, Igokea je u Laktašima odnela pobedu nakon produžetka (90:84).

- Nadam se da ćemo uspeti da nastavimo niz pobeda na domaćem terenu, da ćemo igrati sa visokom koncentracijom i da ćemo tako da održimo dobru igru svih 40 minuta. Bitna je kontrola lopte, jer košarka je igra grešaka i ko ih više napravi - gubi. Kvalitetna ekipa ne ulazi iz greške u grešku. Zato je važno da u tom segmentu pokažemo napredak, jer već smo dokazali da možemo da napravimo velike preokrete i da imamo potencijala..

Mladi bek crno-belih Uroš Trifunović ističe da će rezultat doći ukoliko ekipa bude igrala kao u drugom poluvremenu protiv Lokomotive.

- Očekuje nas duel sa ekipom koja igra veoma dobro ove sezone. Odlično su se uklopili i njihovi dosadašnji rezultati pokazuju koliko opasni znaju da budu. Mi smo u sredu odigrali jednu tešku utakmicu, gde smo u drugom poluvremenu videli kako treba da igramo svih 40 minuta. Ukoliko to ponovimo, verujem da ćemo doći do pobede - poručio je Trifunović.

Ekipa Dragana Bajića trenutno ima skor 13-3 i drži drugu poziciju na tabeli, a Partizan je na sedmom mestu sa sedam pobeda i devet poraza.

Zapratite Novosti sport na Fejsubku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega