FILIPOVSKI PRED DERBI: Zvezda ima individualni kvalitet, moramo da igramo čvrsto i pametno

Novosti online

12. 02. 2021. u 21:26

KOŠARKAŠI Partizana igraju protiv Crvene zvezde u polufinalu Kupa Radivoja Koraća, a očekivanja od drugog ovosezonskog večitog derbija izneo je trener crno-belih Sašo Filipovski.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД ДЕРБИ: Звезда има индивидуални квалитет, морамо да играмо чврсто и паметно

FOTO: KK Partizan

Slovenački stručnjak je istakao da njegova ekipa mora da odigra čvrsto i timski ukoliko želi da se bori za odbranu "Žućkove levice".

- Rade Zagorac u prethodnoj utakmici nije mogao da igra, noga je sada bolje i računamo da će moći nekoliko minuta da pomogne. Ostali su utakmicu završili bez povreda. Ovaj jedan dan treba psihički da se spremimo i regenerišemo, da postavimo igru protiv Crvene zvezde i odigramo timski na najbolji način - rekao je Filipovski, a preneo je sajt Partizana.

Partizan je tri godine zaredom osvajao Kup Radivoja Koraća. Crno-beli su juče bili bolji od Borca (76:72), dok je Zvezda bila ubedljiva protiv kragujevačkog Radničkog (108:47).

- Zvezda ima individualni kvalitet, na svakoj poziciji ima mnogo kvalitetnih igrača, igraju sa visoko rotacijom i visokim intezitetom, tu će biti ključ kako ćemo odigrati, pametno i fizički u odbrani i napadu. Znamo da će igrati agresivno, da će nas pokrivati po celom terenu. To će biti glavni zadatak mojih igrača, da se tu suprotstavimo, jako, čvrsto i da odigramo pametno - poručio je Filipovski.

Centar kluba iz Humske Erik Mika istakao je da se ekipa dobro sprema za predstojeću utakmicu.

- U četvrtfinalu smo dobro igrali, na kraju su smanjili razliku, ali što je najvažnije obavili smo zadatak i okrenuli se drugoj utakmici. Čeka nas važan meč, pripremamo se, gledali smo snimke iz prošlog duela, nadam se da možemo da vidimo šta se dešavalo i da se pripremimo za sutra - rekao je američki košarkaš.

Podsetimo, duel Zvezde i Partizana igra sa u 21 sat, dok je prvo polufinale u kome se sastaju Vojvodina i Mega zakazano za 18.30. Oba meča se igraju u velikoj dvorani "Spensa" u Novom Sadu.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati