ŠĆEPANOVIĆ O PERIODU U PARTIZANU: Mislim da nije trebalo da se prihvatim tog posla

Novosti online

22. 02. 2021. u 22:07

PARTIZAN je sezonu počeo sa Vladom Šćepanovićem kao glavnim trenerom, ali je saradnja veoma brzo prekinuto.

ШЋЕПАНОВИЋ О ПЕРИОДУ У ПАРТИЗАНУ: Мислим да није требало да се прихватим тог посла

FOTO: AP

Ovaj košarkaški stručnjak je od oktobra bez posla. Na klupi crno-belih ga je zamenio Sašo Filipovski, a Šćepanović ja za podgoričke "TV Vijesti" govorio o tome.

- Mislim da nije trebalo da se prihvatim tog posla, jer je mnogo više bilo rizika nego pozitivnih stvari. Ali, desilo se što se desilo. Posle vremenske distance, ispostavilo se da nije sve bilo do trenera, nego da postoji milion nekih stvari. Nažalost, za tih nekoliko meseci sam se više bavio nekošarkaškim stvarima nego košarkom. Malo je ostavilo sve to gorak ukus...Ali, to je životna škola i razmišljanje za ubuduće. Ponosan sam što sam bio trener Partizana, ali isto tako je ostala gorčina, što to nije ni bilo ni izbiliza onako kako sam očekivao - rekao je Šćepanović.

On je kao trener radio i u Budućnosti, a priznaje da je u iskustvu velika.

- Potpuno je drugačija situacija bila u Budućnosti, nego u Partizanu. To je nešto neuporedivo. U Budućnosti sam za taj kratak period, sa tim momcima koji su tada bili u timu, ostavio dubok trag posebno u ABA ligi.

Jedno od pitanja bilo je na koji način gleda na promene u košarci?

- Posao trenera nije isti kao nekad. Ranije se mnogo više pažnje posvećivalo košarci, nego što je sada... Sada je košarka na četvrtom mestu. Odnos sa klubom, menadžmentom, medijima, menadžerima - nešto što je sada mnogo bitnije nego sama košarka. Ali, dobro takve su tendencije, tako je svima.

Govorio je o planovima za dalje.

- Ako ostanem u Crnoj Gori, zašto ne razmišljati i na taj način. Ja sam neko ko je na najčistiji način napravio ime i karijeru, sa mnogim kontaktima i poznanstvima van Crne Gore, tako da bih sigurno u nekom drugom smislu, osim trenerskog, mogao da pomognem, ne samo košarci, nego generalno sportu u Crnoj Gori. Čovek uvek treba da ima ambicije, imam ih ja, ali sam neko ko se ne nameće i ne nudi nikome. Ali, sam spreman da preuzem odgovornost, da pomognem crnogorskom sportu, zašto da ne razmišljam i u tom pravcu - zaključio je Šćepanović.

Zapratatite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)