NOVI EVROLIGAŠKI PORAZ CRVENO-BELIH: Baskonija se "osvetila" Crvenoj zvezdi.

A. Ilić

26. 02. 2021. u 18:50 >> 20:46

KOŠARKAŠI Crvene zvezde poraženi su rezultatom 87:64 od Baskonije i time su upisali 19. poraz u Evroligi ove sezone.

НОВИ ЕВРОЛИГАШКИ ПОРАЗ ЦРВЕНО-БЕЛИХ: Басконија се осветила Црвеној звезди.

FOTO: KSS

Košarkaši Crvene zvezde upisali su 19. poraz u sezoni Evrolige. Ovoga puta ubedljivo je crveno-bele savladala ekipa Baskonije. 


Od samog početka meča ušli su crveno-beli sa grčom, te su u prvih pet minuta prve deonice postigli samo tri poena. Ipak, probudili su se u nastavku četvrtine. Te su na kraju imali pet poena minusa 21:16. 

Druga četvrtina Crvene zvezde bila je za zaborav. Postigli su svega 11 poena izabranici Dejana Radonjića, te su do kraja protivniku dozvolili 27 poena. Probudila se Zvezda u trećoj deonici ali je bilo kasno da učine bilo šta igrači Zvezde. 

Do kraja su igrali toplo-hladno, ali svaki put kada je gostujući tim prišao, usledila je neka izgubljena lopta ili dozvoljen skok u napadu protivniku iz čega su Španci dolazili do lakih poena. 

Baskonija – Crvena zvezda 87:67 (21:16, 27:11, 18:21, 21:19)

BASKONIJA: Raiste 5, Vildoza 14, Jekiri 8, Henri 3, Sedekerskis 2, Diop, Fal 20, Peters 9, Dragić, Giedraitis 14, Polonara 12, Kurucs

CRVENA ZVEZDA: Volden 10, Lojd 14, Uskoković 8, Vujičić, Davidovac 8, Lazić, Radanov, Dobrić 9, Simonović 3, Jagodić-Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 9. 

ČETVRTA ČETVRTINA 

87:64 - Raiste upisuje trojku. Sa druge strane i Dobrić. Novi poraz Crvene  zvezde. 

81:61 - Nova trojka Polonara, ponovo 20 poena za domaćina. 

78:61 - Pogodio je Kuzmić, sa penala je polovičan bio Lojd. Polonara krade loptu i ponovo dolaze domaći do lakih poena. 

76- 58 - Pogađa Piters za tri, Polonara za 2. Kad god Zvezda napravi korak napred ka povratku u meč učini dva unazad. Tako je ponovo Uskoković izgubio loptu i dozvolio protivniku lake poene. 

71:58 - Zvezda preko Voldena spušta na -13. Pogodio je Amerikanac bacanje i dvojku iz igre. 

71:55 - Jusufa Fal dolazi do 20 poena, Kuzmić ne može ništa protiv visokog košarkaša. Koliko god da se trudi večeras. 

69:55 - Pogađa Gidraitis, sa druge strane odmah odgovara Kuzmić. 

67:53 - Pogađaju Kuzmić i Volden za crveno-bele koji osam minnuta pre kraja spuštaju na -14 poena. Ipak, u presudnom momentu Radanov jeftino gubi loptu, dva bacanja za domaće. 

TREĆA ČETVRTINA

66:48 - Henri pogađa uz faul. Dva puta se dobro brani Zvezda, ali ne uspeva da u potpunosti dođe do kontrole, kažnjava i sa penala Henri. 

63:48 - Dobrić pogađa za tri uz faul. Dva puta promašuju domaći, na kraju Zvezda uspeva da se odbrani, a Volden pogađa uz faul. 

61:37 - Fal je za sada nerešiva enigma. Ubacio je 17 poena, 

54:33 - potom trojku ubacuje i Vildoza. Zvezda ponovo na istom odstojanju. 

51:33 - Dve trojke Dejana Davidovca pomogle su Zvezdi da se spusti na 15 poena zaostatka. Ali su usledila dva brzopleta šuta Lojda. Gidraitis prekida nalte Zvezde trojkom. 

DRUGA ČETVRTINA

48:27 - Sada Zvezda u seriji. Lojd vezuje pet poena za 7:0 Zvezde koja je imala minus od 24 poena u jednom trenutku. Vildoza pogađa u poslednjim sekundama. Zvezda će drugu četvrtinu što pre želeti da zaboravi. 

46:22 - Ponovo pogađa Vildoza, za Zvezdu konačno poeni, upisao ih je Davidovac. 

43:20 - Vildosa pogađa nakon kontre uz faul. Precizan je i sa penala. Samo četiri poena postigli su igrači Zvezde u drugoj deonici. Rezultat u ovoj deonici 17:2. 

39:20 - Muči se Zvezda sa igrom, pročitane su akcije gostiju, koji se trenutno oslanjaju na šut za tri. Gedraitis i Fal igraju se u reketu Zvezde. 

37:20 - Loše Zvezda počinje drugu deonicu. Trojka Getraitisa vodi domaćina na +14. Na samom početku dobro se brani Zvezda, ali Uskoković ne uspeva za tri. Fal precizan sa penala, pre toga ubacio je uz faul. Plus 17 za domaće. Serija 12:2. 

PRVA ČETVRTINA 

21:16 Uskoković šutira za tri, promašuje, Davidovac dolazi do skoka, baca Lojdu, te Amerikanac dolazi do prostora na šutu za tri. Kako je počelo, dobro je Zvezda završila prvu četvrtinu. 

21:13 - Polovičan je bio Lojd sa penala, upisao je peti poen. Nema više tu dominaciju Baskonija, uspeva Zvezda da uspostavi kontrolu u odbrani. 

19:10 - Polonara pogađa, a sa druge strane Lojd i Kuzmić. Odmah Piters pogađa trojku i prekida seriju Zvezde. 

14:6 - Pogađa trojku Marko Simonović Zvezda prekida seriju, a potom Fal gubi loptu. 

14:3 - Visoki Fal ubacuje svoj osmi poen i Baskonija prvi put na +10, a još više  brine što je srpksi tim izašao iz bonusa, te će svaki naredni faul voditi na liniji za slobodna bacanja. Ostalo je pet minuta do kraja deonice. 

10:3 Rokas Gidraitis postiže nove poene. Jagodić Kuridža polovičan sa penala. Fal (visok 234 cm) u reketu pravi problema Zvezdi i u napadu, kao i odbrani. 

8:2 - Lojd postiže prve poene za Zvezdu. Čini se da će Josufa Fal biti veliki problem za odbranu Zvezde. Postigao je četiri brza poena.

2:0 - Polonara postiže prve poene na meču. Zvezda brzo pravi dva faula. 

PRATITE "NOVOSTI SPORT" NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati