ZVEZDA ĆE TEŠKO ZADRŽATI LOJDA: Amerikanac na meti evropskih velikana

Novosti online

06. 03. 2021. u 19:52

AMERIČKI košarkaš Džordan Lojd je najbolji igrač crveno-belih ove sezone.

ЗВЕЗДА ЋЕ ТЕШКО ЗАДРЖАТИ ЛОЈДА: Американац на мети европских великана

FOTO: FMP/ABA liga

Sjajni bek je pravi lider tima. Posebno dobro je igrao na startu sezone, kada je jedno vreme bio i prvi strelac Evrolige. Ipak, kasnije ga je "pokosio" virus korona i po povratku na teren nije baš u ritmu kao sa početka sezone.

Svesni su u Zvezdi da će teško zadržati Lojda naredne takmičarske godine. U danu nakon poraza u od Olimpijakosa pojavila se informacija od specijalizovanog košarkaškog portala "Basket inside" o aktivnom interesovanju upravo atinskog velikana i Makabija iz Tel Aviva za nekadašnjeg šampiona NBA lige sa Torontom.

Oba tima ne blistaju i male su šanse da se domognu Top 8 Evrolige i otuda ne čudi što žele da dovedu eksplozvnog košarkaša. Na sve to, deluje da se Amerikanac odlično uklapa u filozofiju dvojice grčkih stručnjaka - Jorgosa Barcokasa i Janisa Sferopulosa.

Makabi bi bez sumnje finansijski mogao da ponudi mnogo više od Olimpijakosa i Crvene zvezde, a još u januaru se pisalo o navodnom interesovanju Reala i moskovskog CSKA.

Ipak, Lojd na kraju sezone prvo želi da sačeka ponudu iz NBA lige, ukoliko se to ne desi razmotriće opcije u Evroligi.

A do tada očekuje ga borba sa Crvenom zvezdom u ABA ligi, gde će sigurno učiniti sve da sa saigračima pokuša da se domogne trofeja u regionalnom takmičenju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

(Mozzartsport)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)