FILIPOVSKI PRED OSTAVKOM: Razgovaraću sa ljudima iz kluba da vidim da li možemo da nađemo neko rešenje

Novosti online

06. 03. 2021. u 22:14

KOŠARKAŠI Partizana nastavili su sa lošim igrama, a trener kluba iz Humske Sašo Filipovski bi mogao da podnese ostavku.

ФИЛИПОВСКИ ПРЕД ОСТАВКОМ: Разговараћу са људима из клуба да видим да ли можемо да нађемо неко решење

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Crno-beli su upisali šesti vezani poraz u ABA ligi. Ovoga puta Cibona je slavila u Beogradu sa 90:87 posle produžetka.

Slovenački stručnjak je na konferenciji za novinare posle meča sa Zagrepčanima rekao da mora da razgovara sa upravom kluba.

- Prespavaću i sutra ću da razgovaram sa ljudima iz kluba da vidim da li možemo da nađemo neko rešenje. Ova situacija sigurno za mene nije dobra, kao i za klub - rekao je Filipovski.

Ne ide Partizanu u regionalnom takmičenju. Klub je doživeo šesti vezani poraz, 12 ukupno i peti u produžetku.

- Iako smo i pre utakmice ostali bez Zagorca na pozicijama tri i četiri, mislim da su mladi igrači dali dobre izmene. Imali smo pobedu, dogovor je bio da nikako ne ostavljamo šut za tri poena, igrač je pao, desilo se to što se desilo i ostavili smo samog igrača na tri poena. Imali smo tu poslednju odbranu, pa onda i napad, nismo uspeli da rešimo. Nespretno smo odigrali završnicu i moramo da priznamo pobedu Ciboni.

Filipovski na večerašnjoj utakmici nije mogao da računa na veliki broj povređenih igrača - Erika Miku, Vila Mozlija, Novicu Veličkovića i Radeta Zagorca, ali to sigurno ne može da bude opravdanje za još jedan poraz.

Pored svih problema crno-bele u sredu očekuje veoma važna utakmica, protiv Metrpolitana u Evorkupu. Taj meč se igra u Ljubljani, a ulog je četvrtfinale.

- Spremićemo se sa igračima koje imamo, sa Jankovićem na pet, Tomasom na četiri, da Radovanović igra tri i četiri, da Dangubuća 'trošimo' na četiri... Francuzi su atletska ekipa, treba da igramo jako, da ih pobedimo na zemlji, jer u skoku imamo deficit centimetara i na tome moramo da radimo. Da sakrivamo rupe u odbrani pomaganjem, kao što smo sada pokušali i igrali protiv Planinića. Sa druge strane moramo da igramo agresivno, da bismo došli do kontranapada - zaključio je Filipovski.

Podsetimo, Filipovski je 5. novembra zamenio Vladu Šćepanovića na klupi Partizana, ali nije uspeo mnogo toga da promeni.

Treba reći da je otpustio neke igrače, klub su napustili Nemanja Gordić, Kodi Miler-Mekintajer, Aleksej Nikolić, Stefan Janković, a stigao je Džoš Perkins koji se nije pokazao kao pravo pojačanje.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije