ŠAHOVSKI FESTIVAL OD SUTRA U PARAĆINU: Sva četiri takmičenja održavaju se na „Prestižu“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 05. 2023. u 20:07

ŠAHOVSKI savez Srbije (ŠSS) u saradnji sa Omladinskim šahovskim klubom „Paraćin“ organizuje drugi po redu Festival ŠSS koji traje od 16. do 21. maja.

ШАХОВСКИ ФЕСТИВАЛ ОД СУТРА У ПАРАЋИНУ: Сва четири такмичења одржавају се на „Престижу“

Foto: ŠSS

 Domaćin drugog po redu festivala je ponovo Paraćin. U okviru manifestacije čije je zvanično otvaranje sutra u 14,45 sati u kompleksu bazena „Prestiž“, biće održana četiri takmičenja – Kup Svetozara Gligorića, Kup Svetozara Gligorića za žene, Pojedinačno prvenstvo Srbije u ubrzanom šahu i Pojedinačno prvenstvo Srbije u brzopoteznom šahu.

Kako je najavljeno, na dva kup takmičenja figure će „ukrstiti“ po desetak ekipa, uključujući i prvoligaške -  u kojima nastupaju i velemajstori. Za učešće na pojedinačnim državnim prvenstvima prijavljivanje još traje, a očekuje se učešće preko 120 šahista i šahistkinja.

OŠK „Paraćin“ nastupiće na devetom po redu Kupu Svetozara Gligorića, a cilj je ostvarivanje što boljeg plasmana u veoma jakoj konkurenciji.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)