NIKOLA JOKIĆ ODUŠEVIO KONKURENTE: "Bez njega ne bismo mogli da opstanemo!"

J. Lemajić

18. 06. 2023. u 19:00

NIKOLA Jokić je svojim košarkaškim bravurama privukao na sebe pažnju celog sveta, a na konjičke trke u Somboru brojne posetioce. Kada se tome dodaje i izvrsna organizacija, koju je "režirao" njegov otac Branislav, predsednik Srpskog kasačkog saveza, onda i ne čudi što su i konkurenti njihove štale "Hvatač snova" oduševljeni.

НИКОЛА ЈОКИЋ ОДУШЕВИО КОНКУРЕНТЕ: Без њега не бисмо могли да опстанемо!

Foto: Printskrin/Arena sport

O tome možda najbolje svedoče reči pobednika 69. Probnog srpskog kasačkog derbija, Željka Vujanovića, koji je u sulkama Cvetka A.D. trijumfovao ispred grla Jovania de Sajan i Aki Boj.

- Moram da se zahvalim porodici Jokić i Nikoli Jokiću koji nam je priredio ovakav spektakl. Ovoliki broj ljudi... Ovo je zadnja slamka spasa da konjički sport ostane živ u našoj zemlji. Jer mi sami, bez pomoći države i čoveka kao što je Nikola Jokić, ne bismo mogli da postojimo i opstanemo. Trka kao trka, mene je sreća danas poslužila, generacija je vrlo ujednačena, od nas deset možda je svih deset moglo da bude na mom mestu i to je to - rekao je na početku svog obraćanja za TV Arena sport pobednik 69. Probnog srpskog derbija.

Branislav Jokić, Nikolin otac, čeka da uruči pehar Željku Vujanoviću za pobedu u Probnom srpskom derbiju / Foto: Printskrin/Arena sport

Tome je, gotovo u dahu, dodao i sledeće:

- I sam sam predsednik kluba, vodim jedan manji hipodrom, u Srbobranu, i znam koliko iziskuje truda da se napravi i održi ovo. Jer mi smo sport u umiranju, ostalo nas je malo, mi smo fanatici, bez ičije pomoći uspevamo da se održimo ne znam ni ja kako. Siguran sam da će uz porodicu Jokić, na čelu s Nikolom Jokićem, ovaj sport da zaživi jer on ovo zaslužuje. Ovo je tradicija, ovo nije samo sport, ovo je jedno podneblje, ovo je Panonska nizija, i kasački sport mora da živi u Srbiji, zaključio je Željko Vujanović.

Sva, i to vrlo zanimljiva dešavanja sa somborskog hipodroma mogli ste da pratite uz prenos na portalu "Novosti".

Bonus video: Nikola Jokić doživeo ovacije kada je pravo s NBA finala došao u Sombor na hipodrom

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024