PONOSNA SAM! Nove medalje za Srbiju za Evropskim igrama u Poljskoj

S.RAJIĆ

27. 06. 2023. u 18:42

NIZ medalja na Evropskim igrama u Poljskoj ne prestaje. Fenomenalni sportisti Srbije osvojili su deveto odličje u Krakovu, zahvaljujući srebru tekvondistkinje Nadice Božanić u kategoriji do 73 kilograma. Time su stavili tačku na takmičenje u korejskoj veštini na sjajan način, pošto su prethodno medalje ugrabili Aleksandra Perišić (zlato) i Stefan Takov (bronza).

ПОНОСНА САМ! Нове медаље за Србију за Европским играма у Пољској

FOTO: D. Milovanović

Nadica, svetska šampionka iz 2022. godine, nažalost nije uspela da savlada takmičarku iz Turske Sude Jaren Uzunčavdar i popne se na sam vrh, ali i ovo je odličan učinak.

- Nisam zadovoljna rezultatom, izgubila sam fokus, ali sam jako ponosna što sam uspela Srbiji da donesem još jednu medalju na ovako prestižnom turniru. Svakako, ovo je veoma značajna medalja i za Srbiju i za naš plasman za kvalifikacije na Olimpijske igre. Sakupili smo dosta bodova i nadam se da ćemo na narednim turnirima uspeti još više bodova da uzmemo - izjavila je Nadica Božanić, koja je prethodno bila bolja od Italijanke Maristele Smiragli, dok je u polufinalu nadjačala Anđelu Berisaj iz Crne Gore.

Na ovogodišnjim Evropskim igrama medalje za Srbiju stizale su od kajakaša. Led su probili srebrom Marko Dragosavljević i Ervin Holpert u dvosedu K2. Četverac Marko Novaković, Anđelo Džombeta, Stefan Vrdoljak i Vladimir Torubarov stigao je do treće pozicije, a zatim je Milica Novaković u trci na 200 metara postala vicešampionka Evrope. Ista dama je K1 na 500 metara zauzela drugo mesto, a sve je kompletirao Marko Dragosavljević bronzom na 500 metara. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)