SERVISOM UMIRILE KINU: Odbojkašice pobedom počele turnir Lige nacija u Suvonu

S. K.

28. 06. 2023. u 14:50

NADA je sačuvana, Kina je umirena. Odbojkašice su na startu turnira trećeg vikenda Lige nacija u korejskom Suvonu posle 91 minuta savladale velike rivalke sa 3:1 (25:13, 17:25, 25:23, 25:20). Srpkinje se u petak (8.30) sastaju sa Nemačkom, u subotu (3.30) sa Dominikanskom Republikom, a u nedelju (3.30) sa Bugarskom.

СЕРВИСОМ УМИРИЛЕ КИНУ: Одбојкашице победом почеле турнир Лиге нација у Сувону

FOTO: FIVB

Ukoliko ostvare još tri pobede i rezultati najvećih konkurenata im idu naruku, Srpkinje će se plasirati na finalni turnir od 12. do 16. jula u Arlingtonu (SAD).

Svetske prvakinje su od prvog servisa na duelu sa Kinom pokazale da su odlučne da iskoriste i najmanju šansu da izvade američku vizu. Predvođene Majom Ognjenović i Tijanom Bošković krenule su silovito i na servis Bianke Buše povele su sa 5:0.Pokušavale su Kineskinje da se vrate u meč, približile se na 8:6, ali kada su Srpkinje napravile seriju 6:0 za 14:6, shvatile su da je prvi čin izgubljen.

Zato su Kineskinje pokazale snagu u drugom setu. Bile su silovite, čvrste na bloku, vodile od 8:5 i prednost nisu ispuštale do kraja seta. Selektor Gvideti je bezuspešno pokušavao da pronađe dobitnu kombinaciju i preokrene meč.

Zašto su najbolje na svetu pokazale su naše u trećem setu. Kineskinje su na početku diktirale ritam, vodile sa dva-tri poena prednosti. Naše su uspele da prvo uhvate priključak, a potom u finišu zahvaljujući Sari Lozo uspele da se odlepe na 23:20. U četvrtom činu Kineskinje su krenule iz sve snage, povele sa 4:0, a onda su se naše trgle, Tijana Bošković je bila nezadrživa u napadu, Mina Popović u ključnim trenucima neumoljiva na servisu i naše su preokrenule na 15:12. Rivalke su uspele par puta da izjednače, ali u finišu meča nisu imale snage da zadrže razigrane Srpkinje.

SRBIJA - KINA 3:1

DVORANA u Suvonu. Gledalaca: 2.000. Sudije: Kambre (Belgija) i Katab (Egipat).

SRBIJA: Buša 11, Lazović, Drča, Popović 12, Uzelac 1, Ognjenović 3, Pušić (libero), Bjelica, Aleksić, Stevanović 13, Jegdić (libero), Bošković 25, Milenković, Lozo 11. Poeni - napad: 61, blok: 6, servis: 9, greške rivala: 16 (6 iz servisa).

KINA: Juan 13, Lindžu 3, Jang 12, Gao, Gong 8, Juanjuan Vang, Ksu, Junlu Vang 7, Žong 2, Jingjing Li 18, Ženg, Feifan (libero), Mengdže Vang (libero), Vu, Kvungkving. Poeni - napad: 54, blok: 6, servis: 3, greške rivala: 18 (7 iz servisa).

Setovi: 25:13, 17:25, 25:23, 25:20

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost