OPREZNO SA JAPANOM: Vaterpolisti svesni da ih sutra (11.30) u osminifinala 20. SP u Fukuoki očekuje težak meč sa domaćinom

S. K.

22. 07. 2023. u 13:01

LAKIH protivnika nema na Svetskom prvenstvu. Barem, ne za „delfine“. Vaterpolisti su svesni da ih sutra (11.30) u osminifinala 20. SP u Fukuoki očekuje veoma težak duel sa domaćinom, Japanom. Izabranici Uroša Stevanovića uopšte ne gledaju ka četvrtfinalu i Italiji, jer znaju da „samuraje“ nijednog sekunda nesmeju da potcene.

ОПРЕЗНО СА ЈАПАНОМ: Ватерполисти свесни да их сутра (11.30) у осминифинала 20. СП у Фукуоки очекује тежак меч са домаћином

Foto: N.Paraušić

- Veoma se plašim te utakmice. Pokazalo se što se tiče naše ekipe da uvek kada igramo na papiru sa neatraktivnim protivnikom da pokazujemo slabiji kvalitet nego što je stvaran. Nadam se da ovaj put to neće biti problem, jer je ulog jako veliki, u pitanju je osminafinala i bez obzira s kim igramo moramo da pružimo svoj maksimum, tako da se nadam će nam pobeda nad Crnom Gorom biti podstrek da odigramo još bolje – opominje u telefonskom razgovoru za „Novosti“ prekaljeni golman Branislav Mitrović.

U grupi C Japanci su pružili jak otpor Mađarima i Hrvatima. A mi se sećamo okršaja sa njima na Olimpijskim igrama u Riju, kada smo uz dosta muke slavili.

- Ukoliko budemo ušli u utakmicu kao Hrvati protiv njih nećemo se vratiti. Ne smemo da igramo egal sa Japanom dugo, moramo od prvog minuta da diktiramo tempo i da im stavimo do znanja šta želimo u toj utakmici. Rio ne sme ni slučajno da se ponovi, tada smo se izvukli na individualni kvalitet. Međutim, naša sadašnja ekipa samo kolektivnom igrom može da izgradi pobedu – oprezan je Mitrović.

Kapiten Nikola Jakšić podvlači da kreće nokaut faza i da nemaju pravo na kiks:

- Moramo da budemo svesni da utakmica sa Japanom nimalo neće biti laka, jer su se i Mađari i Hrvati tri četvrtine sa njima kidali. Moramo od starta da krenemo maksimalno, verujem u ekipu i svesni smo da ide najbitniji deo šampiona.

I trofejni bek smatra da ne smeju da dozvole Japancima da se ponovi Rio 2016, kada je rival poveo sa 5:1...

- Nikako ne smemo da dođemo u tu situaciju, jer neće nam posle dati priliku da se vratimo nazad, posebno što uz sebe imaju svoje navijače i što je u pitanju osminafinala. Očekujem tešku utakmicu, ali znam ako budemo krenuli maksimalno ozbiljno, fizički jako, da ćemo na kraju uspeti da izborimo četvrtifinale. U suštini sve je na nama – podvlači Jakšić.

Strahinju Rašovića je i te kako ohrabrila pobeda protiv Crne Gore, jer su uspeli da se uzdignu posle 0:5.

- Ekipa jača posle onakve pobede nad Crnogorcima. Bila je to i pobeda za samopouzdanje i dokaz samima sebi da kada se usredsredimo i kada smo fokusirani, oštri, agresivni možemo sa svakim protivnikom da igramo ozbiljno i da nametnemo svoj ritam – ističe Rašović.

Ubojiti strelac i te kako poštuje današnjeg rivala:

- Japanci su mnogo napredovali, videli smo da su protiv Mađara i Hrvata bili u egalu do kraja treće četvrtine. Igraju drugačiji vaterpolo od nas Evropljana, atipičan. Moramo se prilagoditi takvoj njihovoj igri i tako im odgovoriti. Očekujem baš, baš težak me. Oni su domaćini i po onome što su dosada pokazali biće jako neizvestan duel.

Podseća Strahinja da su Japanci uvek neugodni, da su sjajni plivači, šuteri.

- Očekujem pravu bitku. Mi ne razmišljamo o četvrtfinalu, već samo o Japanu. Samo takvim pristupom možemo da napredujemo, od utakmice do utakmice – smatra Rašović.

UBOVIĆ: NE SMEMO DA GREŠIMO

- JAPANCI su dugo bili ravnopravni i sa Mađarima, koji su se na kraju odvojili zahvaljujući indvidualnim kvalitetom. Z tu utakmicu moramo da uđemo maismalno ozbiljno, jer ako nam se desi neka greška nema nazad. Poznajemo ih, igrali smo sa njima često, znamo da nam nikako ne odgovara njihov stil igre, ali bićemo spremni i maksimalno motivisani  - naglašava centar Nemanja Ubović.

VUČINIĆ: NADAMO SE POBEDI

- SIGURNO je da nas očekuje zanimljiv meč sa domaćinom koji igra neobično, a vetar u leđa im je svakako publika i domaći teren. Ako budemo bili maksimalno fokusirani i uđemo u meč skoncetrisani mislim da će biti sve dobro. Nadamo se pobedi – ističe Đorđe Vučinić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)