DIREKTNO U TOP 12 FAZU LIGE ŠAMPIONA : Stonoteniserke Novog Sada se kvalifikovale zbog odustajanja ekipe Berlina

S. BAJIĆ

24. 07. 2023. u 17:22

STONOTENISERKE Novog Sada, šampionke Srbije, zbog odustajanja njihovih rivalki, ekipe Berlina, direktno su kvalifikovane za Top 12 fazu Lige šampiona i postavljene za osmog nosioca.

ДИРЕКТНО У ТОП 12 ФАЗУ ЛИГЕ ШАМПИОНА : Стонотенисерке Новог Сада се квалификовале због одустајања екипе Берлина

Foto: STK NS

To, kako potvrđuje Dan Fracile, predsednik kluba, znači da je obezbeđeno najmanje šest utakmica u Evropi, od čega četiri u grupnoj fazi.

Žrebom u Poljskoj, Novi Sad je dobio prvog rivala u okviru A grupe. To je aktuelni prvak Evrope poljski Tarnobrzeg koji je upravo srpskog šampiona eliminisao prošle sezone u četvrtini finala. Treći član grupe biće jedna od četiri najbolje plasiranih ekipa iz prve faze, krajem septembra. Srpski šampion ćetako, Top 12 fazu započeti sa dva gostovanja u prvoj polovini oktobra, dok će dva meča kod kuće odigrati u periodu od 21. do 26. novembra.

- Dobili smo najtežeg mogućeg rivala. Svi smo videli snagu Tarnobrzega prošle sezone. Videćemo ko će nam doći iz prve faze, a sigurno možemo da se nosimo sa svima. Dokaz našeg kontuiranog kvaliteta u Evropi jeste direktno učešće u Top 12 fazi na šta smo posebno ponosni - kaže trener Slobodan Stojanov.

Novi Sad će Ligu šampiona napasti sa Azijatkinjama.

- Nadam se da će bar na dva meča doći pojačanje iz Koreje, nekadašnja reprezentativka i 62. igračica sveta, Jo Čong. Pored nje, planiramo da na mesec dana u naš trenažni rad angažujemo i manje poznatu, devetnaestogodišnju Kineskinju Ksi Ju, koja bi u Novi Sad bi došla sa svojim trenerom. Cilj je da angažovanje bilo kog od inostranih igrača, bude u funkciji ulaganja u naše - zaključio je Stojanov.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu