MEDALJU NE OBEĆAVAJU: Odbojkaši najavljuju veliku borbu na Evropskom prvenstvu u Italiji

S. Krstović

25. 08. 2023. u 21:36

VERA u podvig krasi odbojkaše, koji u ponedeljak putuju u Rim na 33. EP od 28. avgusta do 16. septembra u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu. Selektor Igor Kolaković veruje da će igrači biti spremni da pokažu koliko vrede, ali podvlači da ne može da obeća medalju, već veliku borbu. "Orlovi" u sredu (21.00) u Peruđi protiv Švajcarske startuju u grupi A.

МЕДАЉУ НЕ ОБЕЋАВАЈУ: Одбојкаши најављују велику борбу на Европском првенству у Италији

Foto: Profimedia

- Ova ekipa je u razvoju i očekujem veliku borbu. Bez obzira što imamo jako iskusne igrače, kao što je na primer Marko Podraščanin, imamo i one koji su veoma neiskusne za nivo koji traže velika takmičenja. Iskreno, nadam se da će priliku na pravi način da iskorite. Predstoji nam velika borba na svakoj utakmici, bilo da je reč o Švajcarskoj ili aktuelnom prvaku Evrope i sveta Italiji i pobedniku LN Poljskoj. Želimo da napadnemo sve protivnike, želimo da pokažemo agresivnost u želji za pobedom, a dokle će nas to dovesti pokazaće krajni rezultat na šampionatu - istakao je presu selektor Igor Kolaković.

Trofejni stručnjak će posle 10 godine predvoditi Srbije na EP. Tada je u Kopenhagenu sa novim timom osvojio bronzu.

- Ti igrači su kasnije postali nosioci. Zato mi je ta medalja jedna od najdražih. Put tada nije bio nimalo lak, mnogi nas nisu videli na pobedničkom postolju. Voleo bih da se sada tako nešto ponovi. I sada nam nedaju neke šanse, ali mislim da možemo da napravimo rezultat. Samo, ne želim da obećam medalju, već moramo da pokažemo veliku borbu u duelu sa svakim rivalom - naglasio je Kolaković.

Srbi će u grupi A u Peruđi igrati sa Švajcarskom, Belgijom i Italijom, a u Ankoni sa Estonijom i Nemačkom.

- Švajcarska je nepoznanica, nismo igrali sa njima puno. Belgijanci su se skupili za ovo EP, napravili su sjajan tim, od igrača koji se nisu ranije odazivali reprezentaciji, a igraju u velikim evropskim klubovima. Estonija uvek ima veliku podršku gde god da igra, a ima i kvalitet, i na kraju Nemačka koja je veliki protivnik za nas, jer smo u LN odigrali smo dva teška meča protiv njih - primetio je Kolaković.

Iskusni stručnjak smatra da su na pripremama radili jako dobro.

- Međutim, pred kraj priprema Ivović je osetio probleme sa leđima, a Kovačević posle dvomeča sa Turskom ima manju ruptura, koja zarasta i počeće da trenira danas. Sa te strane možemo da budemo zabrinuti. Ostali momci bili su u punom pogonu, a koliko smo spremni pokazaće rezultat na EP. Nadam se i da ćemo kroz šampionat dizati formu i u pravom trenutku biti spremni za ono što nas očekuje - nada se Kolaković.

Prijateljski dueli sa Turskom i Češkom i te kako su koristili našoj selekciji.

- Protiv Turaka nisam očekivao ćemo da igramo dobro. U tehničko-taktičkom smislu, možda nam je nedostajala energija da prelomimo mečeve. Ti porazi su nas boleli. Protiv Čeha je bilo mnogo bolje, mada smo u prvom meču osetili pritisak zbog poraza od Turaka.U svakom slučaju prijali su nam ti mečevi - naglasio je Kolaković.

SRBIJA 2023.

BOJE Srbije na Evropskom prvenstvu braniće: Vuk Todorović, Aleksa Batak (tehničari), Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić (korektori), Milorad Kapur, Miloš Krsteski (libera), Marko Podraščanin, Petar Krsmanović Nemanja Mašulović, Aleksandar Nedeljkovi (blokeri), Uroš Kovačević (kapiten), Marko Ivović, Pavle Perić i Miran Kujundžić (primači).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije