"OVE REZULTATE JE RETKO KO USPEO DA OSTVARI": Ela Marić, nova srpska tekvondo zvezda o podvigu na Evropskom prvenstvu

Novosti online

29. 08. 2023. u 18:24

Srpske tekvondistikinje Ela Marić i Nađa Tešić, izjavile su danas da su zadovoljne osvajanjem medalja na Evropskom prvenstvu u Estoniji.

ОВЕ РЕЗУЛТАТЕ ЈЕ РЕТКО КО УСПЕО ДА ОСТВАРИ: Ела Марић, нова српска теквондо звезда о подвигу на Европском првенству

FOTO: Privatna arhiva

Ela Marić je osvojila bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 57 kilograma, kao i zlato u juniorskoj konkurenciji. Nađa Tešić je osvojila zlato u kategoriji do 57 kilograma u seniorskoj konkurenciji.

Obe srpske takmičarke su članice TK Azija.

- Takmičenja su bila izuzetno jaka, a ja sam imala sreću da uzmem medalje u obe konkurencije. Nije realno da učestvujem na OI u Parizu, još nemam dovoljno bodova. Nisam još senior, ali sam ponosna na sebe i svoje rezultate u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Ove rezultate je retko ko uspeo da ostvari - izjavila je Ela Marić za Tanjug.

Nađa Tešić je osvojila zlatnu medalju na EP.

- Odrasla sam u Kanadi, ali sam pre nekoliko godina odlučila da se preselim u Srbiju. Ovde sam počela da treniram tekvondo. Zavolela sam tekvondo i odlučila sam da se bavim ovim sportom u Srbiji - navela je Nađa Tešić.

Dodala je da je odlučila da se bavi tekvondom pošto je kao mala gledala filmove u kojima je glumio Brus Li.

Ela Marić je podsetila da je u Estoniji osvojila dve medalje.

- Na svom prvom seniorskom turniru sam bila druga, ne pada mi teško da se borim u seniorskoj konkurenciji. One su možda iskusnije od mene, ali više volim da radim sa seniorima nego sa juniorima. Očekivala sam finale na seniorskom EP. Međutim, malo sam psihički pala pošto sam izgubila u polufinalu. Najteže mi je palo to što sam morala za 24 sata da se 'dignem' i da se borim za medalju u juniorskoj konkurenciji. Uspela sam da se psihički podignem i da osvojim zlato, pošto sam bila jedan od favorita - rekla je ona.  

- Shvatila sam da sam u juniorskoj konkurenciji postizala dobre rezultate, da sam bolja u odnosu na druge takmičare. Znala sam da zaslužujem zlatnu medalju više od ostalih, to me je podiglo. Na to sam najponosnija - rekla je Ela Marić.

Ona je istakla da svi takmičari izuzetno poštuju trenere.

- Uvek ima mesta za šalu, svi smo jedna porodica. Imamo poštovanje za trenere. Oni su uvek strogi za one stvari za koje moraju da budu strogi. Jeste teško trenirati dva puta dnevno, voditi računa o ishrani, ići iz turnira u turnir, nema mnogo odmora, ali mi to volimo. Ne pada nam toliko strašno - rekla je Ela Marić.

Trener TK Azija Predrag Kovačić izjavio je da je ponosan na rezultate svojih takmičarki.

TK Azija je na EP imao sedam takmičara, koji su se vratili sa sedam medalja u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

- Verujem da smo mi treneri kao njihovi roditelji. Većina članova nam je tu od malih nogu, putuju cele godine sa nama. Gledamo ih kao svoju decu i kada osvoje medalju ta sreća je neopisiva. To su trenuci za koje se živi. Samim tim što se bave sportom, zrelije su od svoje generacije. Takmičenja su život u malom, prolaze kroz pobede i poraze. Naravno da su tinejdžeri i prolaze kroz razne probleme. Ali mi smo tu, tu su i njihovi roditelji, sarađujemo da se svaki problem reši - rekao je Kovačić za Tanjug.

On je podsetio da su takmičari TK Azija osvojili sedam medalja na EP.

- Uradili smo nešto neverovatno. Sedam takmičara TK Azija vratilo se sa sedam medalja sa EP. Elena je nastupila u dve kategorije, osvojila je dve medalje. Uradila je nešto što niko nije uradio. Ona je nastavila niz uspeha. Nađa je prvi put nastupila za našu reprezentaciju i osvojila je zlatnu medalju - rekao je Kovačić.

Kazao je da je u tekvondou teško doći do olimpijske norme pošto je sistem kvalifikacija za Igre izuzetno komplikovan.

Kovačić je najavio da srpske takmičarke narednih dana očekuju nove obaveze na velikim takmičenjima.

BONUS VIDEO: Doužer se obratio srpskim novinarima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)