STRPLJIVO DO PRVOG SLAVLJA: Odbojkaši Srbije na Evropskom prvenstvu večeras sa Belgijom, a sutra - derbi

S. K.

31. 08. 2023. u 16:48

PRVA prepreka na 33. Evropskom prvenstvu u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu je lako preskočena. Odbojkaši u grupi A u Peruđi nisu dozvolili Švajcarcima da ih neugodno iznenade - 3:0 (25:19, 25:16, 25:19). "Orlovi" večeras (18.00) igraju sa Belgijom, a sutra (21.00) ih očekuje duel sa evropskim i svetskim prvakom, Italijom.

СТРПЉИВО ДО ПРВОГ СЛАВЉА: Одбојкаши Србије на Европском првенству вечерас са Белгијом, а сутра - дерби

FOTO: CEV

- Odigrali smo korektan meč. Većina igrača je bila u igri i osetili su, pogotovo debitanti šta znači igrati na Evropskom prvenstvu, bez obzira na snagu protivnika. Igrali su ozbiljno, strpljivo, bilo je sitaucija koje smo mogli bolje da rešimo. Na kraju jedan dobar rezultat i početak Šampionata - ističe selektor Igor Kolaković.

Kormilar Srbije osim rovitog kapitena Uroša Kovačevića preksinoć u igru nije ubacivao ni prekaljenog Marka Podraščanina. Meč je počeo sa postavom: Vuk Todorović, Aleksandar Atanasijević, Nemanja Mašulović, Petar Krsmanović, Pavle Perić, Miran Kujundžić i libero Milorad Kapur. U početku su bili malo stegnuti, što su Švajcarci iskoristili da povedu sa 4:2. Ipak, brzo su naši nametnuli svoj ritam, preokrenuli na 6:4, a posle se odlepili na 11:6 i prelomili set. Već u tom setu Kolaković je počeo da menja igrače, da isprobava različite varijante. Čak je u teren uvodio i Marka Ivovića, koji je zbog stomačnog virusa stigao dan kasnije u Peruđu.

U drugom setu zahvaljujući ubitačnim servisima Aleksandra Atanasijevića naši su ekspresno stekli nedostižnih 6:1 i do kraja seta dominirali na terenu. U trećem je bilo slično kao u prvom, naši su kontrolisali sve vreme igre i nisu potrošili previše snage. Uostalom čuvali su se za sinoćni duel sa neugodnim Belgijancima. Još teži ispit očekuje ih večeras (21.00) protiv Italijana, koji su prvi favoriti šampionata. Ipak, naši igraju veruju da će uživati u spektakularnom meču, a pune tribine ih uvek inspirišu.

Todorović: Pokazali naš kvalitet

TEHNIČAR Vuk Todorović je zadovoljan kako je protekao startni duel sa "sajdžijama".

- Ostvarili smo bitnu pobedu na otvaranju turnira. Nismo imali mnogo informacija o Švajcarcima. Mislim da smo pokazali naš kvalitet. Nismo možda najopuštenije ušli u utakmicu, ali to je normalno, jer je bila prva utakmica. Svi momci su dobili šansu, što je jako bitno, svi igrači su dali svoj doprinos - kaže Todorović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)