"PANCERI" UVEK NEUGODNI: Odbojkaši sutra u grupi A EP u Ankoni igraju sa Nemačkom

S. K.

04. 09. 2023. u 14:04

"ORLOVI" stavljaju tačku u grupi A na EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu. Odbojkaši sutra (21.00) u Ankoni igraju sa uvek nezgodnom Nemačkom. Pobeda donosi drugo mesto u grupi i nešto lakšeg rivala u osmini finala. Izabranici Igora Kolakovića večeras (18.00) se sastaju sa Estoncima.

ПАНЦЕРИ УВЕК НЕУГОДНИ: Одбојкаши сутра у групи А ЕП у Анкони играју са Немачком

FOTO: OSS

Naša selekcije je u prva tri kola ostavarila očekivane rezultate. Pobedila je Švajcarsku (3:0) i Belgiju (3:1), a izgubila od aktuelno evropskog i svetskog prvaka Italije sa 3:1. Nemci se sa "azurima" sastaju 6. septembra, pa su ostvarili sve tri pobede. Nadigrali su Estoniju (3:0) i Švajcarsku (3:0), ali su jedva savladali Belgijance - 3:2. "Panceri" su gubili sa 2:0 u setovima, kada su uspeli da naprave preokret, koji im je doneo osminu finala.

Naši su mogli da vide sve vrline i slabosti "pancera", koji su umeli u prošlosti da im donesu dosta glavobolje. Vratio se čuveni Grozer i protiv Belgijanaca je bio najubojitiji sa 22 poena. Tu su i Breme, Kaliberda, From, Tile...

Dueli "orlova" sa "pancerima" uvek su bili neizvesni, do poslednje lopte. I kada smo bili moćni umeli smo da se okliznemo protiv Nemaca, tako da će Uroš Kovačević i drugovi morati da pruže svoj maksimum ukoliko žele da slave. Inače, ove godine u Ligi nacija, na turniru u Roterdamu Srbija je bila bolja - 3:1.

U grupi A je jasno da je Italija neprikosnovena i da sigurno osvaja prvo mesto. U nokaut-fazi ukršta se sa grupom C, u kojoj za sada dominira Grbićeva Poljska. Ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, pobednik Lige nacije osvojiće prvo mesto, što znači da će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela 2A-3C. Pobednik meča osmine finala, 3A-2C odmeriće snage sa Italijom. Zato je našima važno da budu drugi i da, ako preskoče osminu finala, pokušaju da naprave čudo protiv Poljske, koju su u Ligi nacija u Nagoji iznenadili pobedom od 3:0.

Bugari u kontraritmu

BUGARI nastavljaju da šokiraju svoje navijače. Preksinoć su u grupi B u Varni neočekivano izgubili i od Hrvatske sa 3:1, pa čak nisu sigurni ni za nokaut fazu. Sinoć su igrali sa Slovenijom i njihova sudbina zavisi od drugih.

Osim Bugara razočarala je i Ukrajina sa tri uzastopna poraza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove