"ZBOG BOLA, ZBOG STVARI SA KOJIMA SE MUČIM..." Ivana Vuleta blista kao dijamant posle novog atletskog podviga

S.RAJIĆ

19. 09. 2023. u 09:00

DIJAMANTI su najbolji prijtelji žena. Legendarna Merilin Monro proslavila je ovu izreku, a atletičarka Ivana Vuleta nastavlja da skuplja kolekciju dijamanta u svojoj karijeri. Čak peti put prestižni trofej Dijamantske lige završio je u njenim rukama, pošto je potukla konkurenciju odličnim izdanjem na finalu u Judžinu (SAD), skokom od 6,85 metara.

ЗБОГ БОЛА, ЗБОГ СТВАРИ СА КОЈИМА СЕ МУЧИМ... Ивана Вулета блиста као дијамант после новог атлетског подвига

Tanjug/AP

- Osećam se neverovatno. Srećna sam što sam mogla da dođem ovde, pre svega, zbog svog bola i stvari sa kojima se mučim zbog povrede Ahilove tetive tokom cele sezone. Stvarno sam želela da završim sezonu na način na koji sam planirala, pa sam jako srećna zbog mog trofeja. Petog, to je ludo - istakla je Vuleta.

Ušla je u krug odabranih, jer pet kruna imaju još Noa Lajls, Šeli-En Frejzer-Prajs, Marija Lasickene, Barbora Špotakova i Valeri Adams. Šest imaju Katerin Ibarguen i Sandra Perković, a neprikosnoveni su Kristijan Tejlor i Reno Lavileni sa po sedam trofeja.

U 33. godini postigla je najbolji rezultat u karijeri, kao i prvo zlato na SP.

- Radim sa odličnim ljudima koji mi pomažu da ostanem u dobroj fizičkoj i mentalnoj formi. Kada znamo ciljeve i kada su zadaci raspoređeni, tada se osećam sigurno. U svakom slučaju ne želim da rizikujem povredu, takmičim se samo kada sam spremna 100 odsto, kao što sam bila sada. Sada je vreme da se dobro odmorim i fokusiram na Pariz i OI naredne godine. Imaću više od mesec dana pauze, tako da ću imati dosta vremena za porodicu i prijatelje - zadovoljno je ispričala Vuleta.

Pomogla Ese da ublaži bol

U DUHU fer-pleja, Ivana Vuleta pripomogla je Ese Brume. Nigerijka nije bila u stanju da skače u poslednjoj seriji usled povrede, ali je naša atletičara odmah otišla do friždera sa ledom kako bi joj malo olakšala bol, a pružila joj je utehu i zagrljajem. 

Fenomenalna sezona je i iza Angeline Topić. Posle sedmog mesta na šampionatu sveta u Budimpešti, dve medalje na juniorskom prvenstvu do 20 godina u Jerusalimu u dve discipline (skok uvis i udalj), kao i norme za OI, usledilo je treće mesto na završnici Dijamantske lige. Tik iza dve neprikosnovene dame Ukrajinke Mahučik i Australijanke Oslagers.

- Najslađe za kraj. Sa neverovatnim i neočekivanim rezultatom završavam dugu i meni najdražu sezonu. Neopisivo mi je drago to što sam uspela da se čitave godine pronalazim među najboljima i što sam uspela da izgradim čvrst oslonac za nove izazove. Toliko lepih uspomena sam stvorila i toliko toga naučila, svaki put kada sam "uzletela", ali i svaki put kada sam lupila glavom u plafon. Toliko me toga još sigurno čeka, zbog čega se već sada radujem - napisala na društvenim mrežama Topićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)