ZVEZDA GOST SPLIĆANA: Crveno-beli se vratili u Ligu šampiona, a odmah na startu - derbi

Novosti online

26. 09. 2023. u 18:38

POSLE jednogodišnje pauze vaterpolisti Crvene zvezde vratili su se u Ligu šampiona. Crveno-beli sutra (19.00) u prvom kolu grupe C u Splitu izlaze na megdan Jadranu, koji ove sezone ima velike ambicije. Ali, Beograđani nemaju nameru da igraju epizodnu ulogu.

ЗВЕЗДА ГОСТ СПЛИЋАНА: Црвено-бели се вратили у Лигу шампиона, а одмах на старту - дерби

FOTO: M. Vukadinović

Zvezdaši su na impresivana način na kvalifikacionom turnira u Hanoveru izborili grupnu fazu. Puni su samopouzdanje, sačuvali su gro ekipe i motivisani da odigraju mnogo bolje nego pre dve godine, kada se nisu proslavili u Ligi šampiona.

Crveno-beli su ostali bez Tankosića (otišao u Dinamo Tbilisi) i Banićevića (Jadran HN), a doveli su povremenog reprezentativca Gogova i Bursaća. Ekipa je uigrana i kako je nedavno za "Novosti" rekao trener Aleksandar Filipović sazrela za veliku scenu. Uz reprezentativce Mišovića i Milojevića, tu su Radović, Subotić, Marković, Basara, Vasić, Vukićević, Seman... Prednost zvezdaša je i što su rasterećeni, što nemaju imperativ plasmana u Top 8, što mogu da se presele u nokaut faze Evrokupa.

Zvezdaši ističu da su u Regionalnoj ligi dobro upoznali splitski i hercegnovski Jadran. U grupi je favorit broj jedan Ferencvaroš, koji je ovog leta doveo našeg Dušana Mandića.

Jači i iskusniji tim u odnosu na prošlu sezonu ima i zvezdin večerašnji rival. Splićani su doveli legendu Juga Fatovića, iz Radničkog angažovali centra hrvatske reprezentacije Vrlića, vratili levorukog Harkova. Tu su i Bukić, Marinić Kragić, Radović, golmani Anić i Marcelić.

Ni u hercegnovskom Jadranu nisu sedeli skrštenih ruku, jer su osim Banićevića doveli i ruske asove Holoda i Nagajeva. Jasno je da Zvezdu očekuje veliki izazov u grupi C.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!