ELA MARIĆ ZA "NOVOSTI": Nadam se da ću jednog dana otići na Olimpijske igre i osvojiti medalju

Novosti online

29. 09. 2023. u 18:54

TEKVONDO je sport koji je doneo dosta radosti Srbiji. Medalje na Olimpijskim igrama u ovom sportu postale su normalna stvar, a naša zemlja veliku budućnost ima u Eli Marić.

ЕЛА МАРИЋ ЗА НОВОСТИ: Надам се да ћу једног дана отићи на Олимпијске игре и освојити медаљу

FOTO: Privatna arhiva

Ona je u razgovoru za "Novosti" govorila o dosadašnjim uspesima koji su zaista veliki. Nedavno je na Evropskom prvenstvu u Estoniji osvojila bronzanu medalju u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 57 kilograma, kao i zlato u juniorskoj konkurenciji.

- Nisam do skoro bila svesna koliko je taj rezultat zapravo veliki. Doneo mi je dosta samopouzdanja, takođe i bodova za svetsky rang listu što mi mnogo znači da budućnost, jer mi je trenutno cilj da skupim što više bodova u seniorskoj konkurenciji - počela je Ela Marić razgovor za "Novosti".

Sve pomenute rezultate uspela je da ostvari sa svega 16 godina. Uprkos tome pokazala je da se ravnopravno takmiči u seniorskoj konkurenciji. Objasnila je koliko je to teško, s obzirom na to da je još uvek juniorka.

- Ja sam sebe psihički ubedila da je sve to isto, svesna sam da su seniorke dosta iskusnije od juniorki i da mi možda neće prolaziti neke stvari koje mi prolaze sa mlađim protivnicama, ali to ne utiče na moj stil borbe, nastavljam da radim kao da je ispred mene neko mojih godina, ne osvrćem se na to.

Ne krije da je imala uzore u tekvondu.

- Naravno, Milica Mandić, kao i Tijana Bogdanović. Kada je Milica 2012. godine osvojila zlato u Londonu saznala sam za ovaj sport, to jest tada sam ga i zavolela.  Jako mi je drago što sam imala prilike da ih upoznam i treniram sa Tijanom.

Za kraj je dobila pitanje da li joj je cilj da i ona u budućnosti osvaja medalje na Olimpijskim igrama?

- Naravno da jeste, smatram da svaki sportista treba da ima neki veći cilj, ali takođe i da realno gleda na to, da ne može sve odmah i sad. Ja ću dati sve od sebe da jednog dana pre svega odem na Olimpijske igre, a daće Bog i da osvojim neku medalju - nadam se zlatnu - zaključila je Ela Marić.

BONUS VIDEO: CRVENO-BELA ERUPCIJA U MANČESTERU Reakcija "delija" kada je Zvezda povela protiv Sitija

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)