ZVEZDA I PROLETER NAJBOLJI: Završen Kup Srbije za seniore u rvanju

Novosti online

02. 10. 2023. u 11:53

Rvači Proletera i rvačice Crvene zvezde ekipni su pobednici Kupa Srbije za seniore koji je održan u Petrovcu na Mlavi. U konkurenciji 124 učesnika iz 23 kluba, zrenjaninski Proleter osvojio je prvo mesto sa 139 bodova, beogradski Radnički je zauzeo drugu poziciju sa 117, dok je Spartaku iz Subotice pripalo treće mesto sa 105 bodova.

ЗВЕЗДА И ПРОЛЕТЕР НАЈБОЉИ: Завршен Куп Србије за сениоре у рвању

Foto: Rvački savez Srbije

U konkurenciji dama, Crvena zvezda je trijumfovala sa 110 bodova ispred Partizana koji je sa 70 bodova bio drugi i ekipa Kragujevca i Potisja Kanjiže koje su sa po 25 osvojenih bodova podelile treće mesto.

„Nakon velikih uspeha na reprezentativnom nivou, nastavljena su takmičenja u klupskoj konkurenciji. Imali smo vrlo zanimljiv Kup u odličnoj organizaciji Rvačkog kluba Zmajevi. Pažnju na sebe skrenulo je nekoliko mladih i veoma perspektivnih rvača kao što su Ognjen Jakovljević, Branko Đukić, Antal Vamoš, Uroš Krstin i Luka Katić i to je dokaz da se u srpskom rvanju odlično radi na svim nivoima i da za budućnost ne treba brinuti“, rekao je selektor rvačke reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac.

„Ove godine smo u svim uzrasnim reprezentativnim kategorijama osvajali medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, a Srbiji smo doneli ukupno 14 odličja, što je za svaku pohvalu“, konstatovao je Dokmanac i potom dodao:

„Predstoje nam pripreme mlađih seniora u Hrvatskoj, a njih već 24. oktobra očekuje učešće na Svetskom prvenstvu u Albaniji. Sledi nam i takmičenje u svim ligama ove jeseni, a završnica klupske sezone planirana je poslednjeg vikenda u novembru kada se održava plej-of Superlige Srbije“, zaključio je Dokmanac.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024