NAJBOLJI POLIGON ZA ADRENALINSKE SPORTOVE U SRBIJI: Kruševac dobio skejt-park i pamp-trek na 1.550 kvadratnih metara (FOTO/ VIDEO)

S.BABOVIĆ

14. 10. 2023. u 18:11

NAJVEĆI sportski poligon sa najmodernijim skejt-parkom u Srbiji i prvom stazom za adrenaliski biciklizam otvoren je danas u Kruševcu.

НАЈБОЉИ ПОЛИГОН ЗА АДРЕНАЛИНСКЕ СПОРТОВЕ У СРБИЈИ: Крушевац добио скејт-парк и памп-трек на 1.550 квадратних метара (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto:S.Babović

Prostire se na čak 1.550 kvadrata na lokaciji Stari aerodrom. Osim za bicikliste i skejtere, nudi i opremljenu teretanu za vežbanje na otvorenom.

- Obično me ljudi pitaju kada me vide za medalje, koliko ćemo ih dobiti na nekim takmičenju, ali nema medalja na olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima ukoliko nema terena za decu i celo građanstvo - napominje Zoran Gajić, ministar sporta, koji je otvorio nov kompleks. - Država Srbija ima strategiju, koja podrazumeva da deca treba da svakodnevno treniraju. Svako ko se ovde jednom  pojavi već je osvojio zlatnu medalju, svaki trening je prvo mesto. Vlada, država,naš predsednik, koji voli i razume sport, uvek stoje uz ideje da se otvori novi kompleks namenjen sportu.

Površina namenjena skejt-vožnji je na oko 650 kvadrata. Ima 11 elemenata.  Pamp-trek se prostire na 900 kvadrata. Oba sadržaja nisu i jedina na ovom prostoru. Osim teretane na otvorenom, u planu su i tereni za tenis, male sportove, dečje igralište. I do kompleksa i unutar njega prolaze pešačke i biciklističke staze.

Skejteri su oduševljeni.

-Prošao sam sve skejt parkove i staze u zemlji za ovih 35 godina koliko vozim skejt i odgovorno tvrdim da je ovo ubedljivo najbolji u zemlji  - kaže za „Novosti“ skejter Nenad Pavlović. - Vidi se da je rađen po najvišim stdanmrdima.

Kruševljanin Đorđe Miljković vozi skejt 15 godina i predočava za "Novosti" da će ovaj poligon zbog kvaliteta izvesno potrajati.

- Pravljen je od betona, mislim da će služiti i generacijama i za 20, 30 godina-kaže Đorđe.

Autori projekta se nadaju da će mladi umesto zagušljivih kafića i tokom večeri birati - sport ili vežbe na otvorenom. Ministarstvo sporta uložilo je 7,5 miliona dinara, za izgradnju pamp treka, dok je iz gradskog budžeta za projekat skejt parka izdvojeno 16,7 miliona dinara.

Odmah do novih poligona od prošle godine je i fudbalski stadion Jedinstvo 1936. To je čak četvrti fudbalski stadion u Kruševcu,a ujedno i drugi stadion za atletiku. Moderan sportski objekat sa reflektorma, veštačkom travom, tartan stazom i drugim elementima, koji dozvoljavaju održavanje vrhunskih sportskih događaja.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)