KOBNA POSLEDNJA TRI MINUTA: Vaterpolisti Crvene zvezde prokockali pobedu protiv hercegnovskog Jadrana

S. Krstović

19. 10. 2023. u 12:48

JOŠ jednom su u Ligi šampiona od gotovog napravili veresiju. Vaterpolistima Crvene zvezde se posle splitskog iz ruku izmigoljio iz hercegnovski Jadran. U gradu pod Marjanom nije im bilo dovoljno ni plus dva, a preksinoć u Trebinju su prokockali 8:5 tri i po minuta pre kraja meča. Novljani su uspeli da izbore peterce u kojima su bili spretniji - 13:12, ukupno 21:20. Crveno-beli u četvrtom kolu, 31. oktobra dočekuju splitski Jadran.

КОБНА ПОСЛЕДЊА ТРИ МИНУТА: Ватерполисти Црвене звезде прокоцкали победу против херцегновског Јадрана

FOTO: M. Vukadinović

- Sve smo držali u svojim rukama do tri minuta pre kraja. Oni su u poslednjoj četvrtini malo promenili igru u odbrani, ne mogu da kažem da se nismo snašli, ali u nekim momentima nismo imali ni sreće. Mi smo za 28 minuta primili pet, a onda za tri minuta tri gola. Morali smo da držimo agresivnost do kraja, mislim da smo tu malo posustali - objašnjava strateg crveno-belih Aleksandar Filipović.

Zvezdaše mora da zabrine što je ekipa još jednom pala u finišu.

- Mislim da se ne radi o psihološkom problemu. Mi smo dosta iskusna ekipa sa nekoliko starijih, prekaljenjih igrača. Mislim da smo u problem ušli kada su oni zaigrali "m" zonu, kada je trebalo da se reši iz drugih pozicija, a ne preko centara. Nažalost, nismo uspeli da damo gol - ističe Filipović.

Simptomatično je i da je i Novi Beograd izgubio na sličan način, što nije svojstveno srpskim klubovima i reprezentaciji.

- Mi smo imali seriju od minus tri, oni minus 5, gledao sam njihov meč, ali stvarno ne mogu da komentarišem. Znam samo da moramo da napravimo analizu, da vidimo šta se tačno desilo.

Zvezda se polako okreće Evrokupu.

- Još nismo izgubili teoretske šanse za ulazak u top 8 Lige šampiona, ali je realnije da se spremamo za selidbu u drugo takmičenje, s tim što nije svejedno da li ćemo biti treći ili četvrti - kaže Filipović.

Sjajna atmosfera u Trebinju

- U TREBINjU je bila fantastična atmosfera, bilo je puno naših navijača, kao i njihovih. Bilo je fer navijanje, ali to je dobro za vaterpolo, mislim da svi treba da vide da vaterpolo i dalje živi, samo je falila takva podrška - ističe Filipović.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)