PRVA TITULA ZA ZARKA: Francuzu pobeda na VN Australiji prva u Moto GP šampionatu

Novosti online

21. 10. 2023. u 19:02

PRVENAC Žoana Zarka u Moto GP šampionatu. Vozac Pramak Dukatija je u poslednjem krugu osvojio Veliku nagradu Australije. Australijanac je za dve desetinke bio brži od branioca titule Frančeska Banjaje. Treći je bio Fabio di Đanantonio. Narednog vikenda je VN Tajlanda.

ПРВА ТИТУЛА ЗА ЗАРКА: Французу победа на ВН Аустралији прва у Мото ГП шампионату

FOTO: Tanjug/AP

Najveći gubitnik je Horhe Martin. Zarkov klupski kolega je vodio sve do poslednjeg kruga, u pojedinim trenucima imao je prednost od tri i po sekunde. Međutim, u finišu ga je skupo koštala odluka da stavi zadnji meki pneumatik. Na kraju se zadovoljio petim mestom.

Taj kiks Martina može da košta i titule prvaka sveta, jer u generalnom plasmanu sada zaostaje za vodećim Banjajom 27 bodova.

Podsetimo, trka je pomerena za subotu, jer su organizatori zbog jakog vetra odlučili da se Velika nagrada održi dan ranije. Ako je sve bude u redu sutra ujutru će biti  vožena sprint trka na "Filip Ajlendu".

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)