MARKO JEVTIĆ PONOS REPUBLIKE SRPSKE: Mladi rukometaš na pripremama reprezentacije Srbije

S. K.

03. 11. 2023. u 14:25

POSLE Miloša Kosa još jedan rukometaš iz Republike Srpske obukao je dres reprezentacije Srbije. Sa "orlovima" je u EHF nedelji nacionalnih selekcija vežbao i mladi pivot Marko Jevtić. Put do španske Bidasoe vodio ga je iz rodne Bijeljine preko šabačke Metaloplastike.

МАРКО ЈЕВТИЋ ПОНОС РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ: Млади рукометаш на припремама репрезентације Србије

foto rukometni savez srbije

- Velika mi je čast što sam dobio priliku da budem deo ove ekipe po prvi put. Izuzetno su me prihvatili, treniralo smo vredno i sada nam ostaje da što bolje odigramo naredna dva susreta sa Slovenijom. Nadam se da ćemo se u januaru opet videti - kaže za sajt RSS Marko Jevtić.

Talentovani rukometaš je ovog leta Šabac zamenio za Bidasou.

- Doskoro sam bio deo domaćeg prvenstva i u takvoj konkurenciji skrenuo pažnju na sebe i pre odlaska u Španiju i to samo zato što sam svemu pristupio iz perspektive da se posvećen rad isplati. Treba biti strpljiv, ali i očekivati i verovati u poziv ako znaš koliko se trudiš da do ovoga dođeš. To što ću imati priliku da debitujem je kruna rada, a podstrek veliki to što me je Toni kao jedan izvrstan trener izabrao. Svi znamo na koliko on detalja obraća pažnju, nije samo statistika važna, važno je da si pouzdan u odbrani, pored toga što daješ golove, ne bi li se našao u ovoj grupi sa Marsom, Draganom i Lukom - naglašava Jevtić.

Rukomet u Republici Srpskoj nije na zavidnom nivou, ali talenata ne fali.

- To što smo Miloš Kos i ja ovde je velika stvar za Republiku Srpsku. Teško je istaći se kroz klubove koji su tamo zbog toga što ulaganja gotovo da i ne postoje, ali ovakvim primerima to bi moglo da se promeni. Posebno je važno da se mladi i talentovani igrači ne odriču rukometa zbog toga što nemaju kvalitetne uslove za napredovanje - ističe Jevtić.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)