EVROPA SE DIVI SRPKINJI: Andrea Lekić piše istoriju Lige šampiona

Tanjug

20. 11. 2023. u 10:50

Rukometašica Ferencvaroša i nekadašnja reprezentativka Srbije Andrea Lekić postala je četvrta igračica koja je postigla 1.000 ili više golova u Ligi šampiona, objavio je RSS.

ЕВРОПА СЕ ДИВИ СРПКИЊИ: Андреа Лекић пише историју Лиге шампиона

FOTO: M. Vukadinović

Ferencvaroš je juče u gostima pobedio Zaglebje 35:23 u meču osmog kola Lige šampiona, a Andrea Lekić je na ovom meču postigla šest golova.

Ona je do sada u karijeri postigla ukupno 1.001 gol u Ligi šampiona.

Srpkinja je tek četvrta rukometašica, posle Anite Gerbic, Kristine Neagu i Jovanke Radičević, koja je postigla 1.000 ili više golova u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju.

"Rukometni savez Srbije čestita Andrei Lekić rekord za ponos uz želje da se na lestvici najboljih strelaca u istoriji Lige šampiona popne na sam vrh", navodi se u saopštenju RŠ.

Lekićeva je pre Ferencvaroša igrala za Krim, Budućnost, ĆSM iz Bukurešta, Vardar, Đer, Krim, Knjaz Miloš, Radnički i ORK Beograd.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo