NOVA "OLIMPIJSKA DISCIPLINA" U PARIZU: Nepopularan potez vlasti u Parizu koje će udvostručiti cenu karata u prevozu za vreme OI

Sve koji budu došli u Pariz sledećeg leta dočekaće vrlo neprijatno iznenađenje s cenama u gradskom saobraćaju.

НОВА ОЛИМПИЈСКА ДИСЦИПЛИНА У ПАРИЗУ: Непопуларан потез власти у Паризу које ће удвостручити цену карата у превозу за време ОИ

Foto: Goran Čvorović

Jedna karta za prevoz autobusom ili metroom će, umesto 2,10 evra koliko danas košta, biti čak 4 evra, u periodu od 20. jula do 8. septembra, koji pokriva Olimpijske i Paraolimpijske igre! Karnet od 10 karata plaćaće se 32 umesto 16,90 koliko košta danas. Nedeljna karta stajaće 70 evra. Te cene će važiti za sve, uključujući i lokalno stanovništvo. 

Karte za prevoz u Atini (2004), Pekingu (2008) i Londonu (2012) bile su besplatne za sve gledaoce koji idu na borilišta, dok se u Riju (2016) dnevna karta plaćala 7 evra, a nedeljna 44. U Tokiju je situacija, zbog izolacije povodom kovida, bila specifična.

I u Parizu su, kada su se kandidovali, obećavali besplatan prevoz, ali su povećani troškovi naveli organizatore da promene politiku. U Parizu sada pokušavaju na sve načine da pokriju visoke troškove. Ovu meru objasnili su činjenicom da će saobraćaj za vreme Olimpijade biti povećanog obima.

Zapanjeni su i stanovnici Pariza koji će, ni krivi ni dužni, morati dublje da zavuku ruku u džep da bi se vozili gradskim prevozom samo zbog toga što se Olimpijske igre održavaju u njihovom gradu. Šaljivdžije kažu da će posle svega "preskakanje ograde na ulasku u metro" biti "nova olimpijska disciplina u Parizu."

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)