NEOBIČNA SITUACIJA U FORMULI 1: Zbog čega će ove sezone biti tri trke u subotu?

S. R.

19. 01. 2024. u 20:40

OD 1950, kada je počelo takmičenje u Formuli 1, trke su se održavale u nedelju. Ipak, tokom godina, bilo je retkih izuzetaka da se Velike nagrade voze u neobičnom terminu u subotu, a upravo će takav slučaj biti u predstojećoj sezoni, biti čak tri takva slučaja.

НЕОБИЧНА СИТУАЦИЈА У ФОРМУЛИ 1: Због чега ће ове сезоне бити три трке у суботу?

FOTO: EPA

Prve dve trke u sezoni za VN Bahreina 2. marta i sedam dana kasnije za VN Saudijske Arabije biće u subotu. Zapravo, trka u Džedi je bila planirana dan ranije, a trka na pisti "Šahir" je samo posledica kako bi timovi imali više vremena za prenos opreme.

Ono što će ostati nepromenjeno, jeste, da će trka u Las Vegasu biti u subotu uveče po lokalnom vremenu kao što je bio slučaj i lane.

- Pronašli smo rešenje kako da Evropljani gledaju F1 trke u SAD. To će moći da učine uz čaj ili kafu od šest ili sedam ujutru, kao što Amerikanci gledaju trke na Starom kontinentu - naglasio je Rene Vilm izvršni direktor trke u Las Vegasu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata