POZNATI RIVALI: Evo protiv koga igraju odbojkašice Srbije u Ligi nacija

Tanjug

21. 01. 2024. u 11:24

ŽENSKA odbojkaška reprezentacija Srbije odigraće prvi meč u Ligi nacija 16. maja ove godine od 2 časa po centralnoevropskom vremenu u Rio de Žaneiru protiv Dominikanske Republike, saopštila je Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB), prenosi danas "OSS".

ПОЗНАТИ РИВАЛИ: Ево против кога играју одбојкашице Србије у Лиги нација

FOTO: CEV

U saopštenju se navodi da je FIVB saopštio kompletan raspored takmičenja po grupama u Ligi nacija, koji će biti odigran od 14. maja do 16. juna. Finalni turnir je na programu od 20. do 23. juna, a domaćin će naknadno biti određen.

Odbojkašice Srbije će drugu utakmicu u Rio de Žaneiru odigrati 17. maja od 19 sati protiv Tajlanda, a treću 18. maja od 19 časova protiv Kine. Srbija će četvrti meč u Rio de Žaneiru odigrati 19. maja od 15 časova protiv domaćina Brazila. U Brazilu će još igrati i Kanada, SAD i Koreja.

Izabranice Đovanija Gvidetija će u okviru druge sedmice Lige nacija, od 28. maja do 2. juna, igrati u američkom Arlingtonu, protiv Poljske, Turske, Kanade i Bugarske. U SAD će pored domaćina igrati i Nemačka i Koreja.

Treća sedmica Lige nacija je na programu od 11. do 16. juna, a Srbija će igrati u Japanu protiv Holandije, Francuske, Italije i domaćina turnira. Mesto i satnica utakmica će naknadno biti određeni. Pored Srbije i domaćina, u Japanu će igrati i SAD, Kanada, i Koreja.

Odbojkašice Srbije u interkontinentalnom delu Lige nacija neće igrati protiv SAD, Nemačke i Koreje. Na Finalni turnir Lige nacija će se plasirati domaćin i još sedam najuspešnijih selekcija.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)