OD ŠPANIJE DO CRNE GORE: Naši najbolji rukometaši sutra (14.00) u Kelnu će saznati s kim će se sastati u baražu za SP 2025. godine

S. K.

26. 01. 2024. u 11:58

OČAJNIM 19. mestom na EP za rukometaše, koje se u nedelju završava u Kelnu, "orlovi" su sebi izabrali i teži put do odlaska na SP od 14. januara do 2. februara u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Žreb će se održati sutra u 14 časova.

ОД ШПАНИЈЕ ДО ЦРНЕ ГОРЕ: Наши најбољи рукометаши сутра (14.00) у Келну ће сазнати с ким ће се састати у баражу за СП 2025. године

FOTO: RSS

Srbi su u šeširu 2, tako da neće ukrstiti koplja sa Gruzijom, Farskim Ostrvima, Švajcarskom, Rumunijom, Grčkom, BiH i četiri selekcije koje će kroz kvalifikacije izvoriti baraž. Zato su u prvom šeširu veoma opasne selekcije, koje predvodi velika Španija. Tu su i: Slovenija, Mađarska, Portugalija, Austrija, Island, Holandija, Crna Gora, Češka, Poljska i Severna Makedonija. Nemanju Ilića i drugove u baražu vodiće novi selektor, jer se sa kormila povukao Španac Toni Đerona. Inače, osim domaćina plasman na SP su obezbedili polufinalisti EP, Francuska, Nemačka i Švedska.

Na šampionatu i Nemačkoj saznaćemo i koji će se polufinalista, osim Danska i Francuske, direktno plasirati na Olimpijske igre u Parize, a koji će morati u kvalifikacije. Inače, kvalifikacije su obezbedili osim Mađara, Slovenci, Hrvati i Portugalci, dok će Austrijanci čekati ishod šampionata Afrike. Ukoliko Egipat osvoji titulu i kartu za Pariz, Austrija će igrati u kvalifikacijama.

Inače, večeras će se u polufinalu za ulazak u veliko finale boriti Francuska - Švedska i Nemačka - Danska. Podsetimo, titulu je pre dve godine osvojila Švedska.

EVROPSKO PRVENSTVO

Raspored

PETAK - 27.1.

ZA PETO MESTO

Mađarska - Slovenija 15.00

POLUFINALE

Francuska - Švedska 17.45

Danska - Nemačka 20.30

NEDELjA - 29.1.

ZA BRONZU

Fra./Šved. - Dan./Nem. 15.00

FINALA

Fra./Šved. - Dan./Nem. 17.45

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)