ROJEVIĆ ILI MATIĆ: Vest da će trener Vojvodine preuzeti rukometaše niko ne potvrđuje uz opasku da šanse ima i legendarni Šapčanin

S. K.

23. 02. 2024. u 15:21

MNOGI mediji su objavili da će 29. februara na sednici Upravnog odbora RSS strateg Vojvodine Boris Rojević biti promovisan u novog selektora muške rukometne reprezentacije. Međutim,danas to niko nije želeo da potvrdi, a predsednica Milena Delić nije htela da komentariše medijske napise.

РОЈЕВИЋ ИЛИ МАТИЋ: Вест да ће тренер Војводине преузети рукометаше нико не потврђује уз опаску да шансе има и легендарни Шапчанин

Foto: Nebojsa Parausic

Ono što se u ovom trenutku zvanično zna je da će u sredu biti izabran novi selektor, kao i da Boris Rojević nije jedini kandidat, priliku da opet vodi Srbiju ima i Vladan Matić.

Od rastanka sa Špancem Tonijem Đeronom špekulisalo se ko će da ga nasledi na klupi. Prvo je spomenut Daniel Anđelković, koji vodi veoma uspešno francusku Tuluz, pa legendarni kapiten, danas strateg Vesprema Momir Ilić. Navodno je ponudu Saveza nije prihvatio čuveni Talant Dušebajev, trener poljskog Kijelca. Istina, od početka su se provlačila i imena Rojevića i Matića.

U ovom trenutku čini se da je klupi bliži Rojević, koji sa Vojvodinom pravi izvaredne rezultate. Lane je osim domaćeg Kupa i prvenstva osvojio i Evrokup. Ove godine je odbranjen Superkup Srbije, Novosađani su u Top 16 Lige Evrope. Rojević je skoro dve godine bio u stručnom štabu Tonija Đerone.

Vladan Matić je legenadrani reprezentativac, bio je pre desetak godina selektor Srbije, dugo je trenersku karijeru gradio u Mađarskoj, a pre dve godine se vratio u svoj Šabac, gde stvara novu, jaku Metaloplastiku.

Večeras (18.30) ćemo u Šapcu gledati derbi 17. kola Superlige Srbije između Metaloplastike i Vojvodine. Biće to, na neki način, i trenersko nadmudrivanje Matića i Rojevića.

Kako su svi zakopčani do grla, jasno je da ćemo 29. februara zvanično saznati ko je novi selektor rukometaša, koje u maju očekuje baraž za odlazak na SP 2025. sa trofejnom Španijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)