RADOST JEDINSTVA I VOJVODINE: Odbojkašice iz Stare Pazove i Novosađani osvojili Kup Srbije

S. K.

25. 02. 2024. u 22:42

ODBOJKAŠICE Jedinstva su drugi, a igrači Vojvodine 16.put pobednici nacionalnog Kupa. Aktuelne šampionke su u veoma dramatičnom finalu u Obrenovcu savladale domaći TENT sa 3:2 (25:14, 28:30, 14:25, 25:16, 16:14), dok su Novosađani bili bolji od Mladog radnika – 3:1 (25:22, 22:25, 25:22, 25:21). Obe ekipe su ove sezone osvojile i Superkup.

РАДОСТ ЈЕДИНСТВА И ВОЈВОДИНЕ: Одбојкашице из Старе Пазове и Новосађани освојили Куп Србије

FOTO: OSS

Za razliku od muškog finala u ženskom je odlučila jedna lopta. Posle brojnih preokreta u taj-brejku Jedinstvo je do pehara došlo zahvaljujući asu Mine Dragović.

Duel Jedinstva i TENT-a se zakuvao u drugom setu, kada su domaće igračice posle 19:23 uspele da se uzdignu, spasu pet set lopte i drugu pretvore u 1:1. Zato su treći čin dobile lako, ali onda su uzvratile Pazovčanke i zasluženo slavile. Za MVP finala proglašena je Una Vajagić.

- Odbojka je pobedila, da je i TENT slavio bilo bi zasluženo. Ponosan sam na moju ekipu što je bila uporna, istrajna, što je verovala u uspeh. A Bog je nagradio Minu Dragović da osvoji pobednički poen – ponosan je strateg Jedinstva Jovo Caković.

Igor Žakić, kormilar nije imao ništa da zameri svojim igračicama:

- Bukvalno presudila je jedna lopta. Moje devojke su odigrali sjajno finale, pokazale karakter.

U muškom finalu mladi odbojkaši Vojvodine pokazali su u ključnim trenucima više sigurnosti od iskusnijih Požarevljana. Novosadski crveno-beli su bolje servirali, blokirali, manje grešili, imali više raspoloženih igrača, dok su borbeni igrači Mladog radnika zahvaljujući napadačima Gmitrović i Peroviću bili ubojitiji u napadu i sve vreme pretili ekipi Marka Narančića. Ipak, uspeli su samo da „otkinu“ drugi set, dok u četvrtom umalo nisu napravili preoket, jer su se posle 14:20  dva puta primakli na minus dva. MVP finala je Žarko Ubiparip iz Vojvodine.

- Osvojili smo drugi trofej ove sezone i tako za 300 posto premašili naše planove. Ova nova Vojvodina ispisala je klupsku istoriju, jer je pehare osvojila sa svojom decom. Mladi igrači prijatno su me iznenadili, pokazali su da imaju veliko srce – uzbuđen je strateg Novosađana Marko Narančić.

Požarevaljanima se ni peto finale nije posrećilo, a kormilar Nebojša Protić je istakao:

- Samo je malo falilo. Nije Vojvodina mnogo kvalitetnija od nas. Šteta što nismo imali više koncetrasije da uđemo u neizvesnu borbu.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)