PRVI STRANAC U ISTORIJI: Rukometaši Hrvatske dobili novog selektora

Novosti online

28. 02. 2024. u 20:59

RUKOMETNA reprezentacija Hrvatske dobila je novog selektora - Islanđanina Dagura Sigurdsona.

ПРВИ СТРАНАЦ У ИСТОРИЈИ: Рукометаши Хрватске добили новог селектора

Foto: Profimedia

On će od strane rukometnog saveza i predsednika Tomislava Grahovca biti predstavljen u četvrtak, prenosi "Večernji list".

Ovog 50-godišnjaka iz Rejkjavika čeka težak zadatak da "kauboje" odvede na Olimpijske igre, koje će biti održane u Parizu 2024. godine.

Reprezentacija Hrvatska će igrati kvalifikacioni turnir u Hanoveru, a rivali će joj biti Nemačka, Austrija i Alžir. Dva tima obezbediće učešće na Olipijskim igre.

Sigurdson je 2016. godine bio najbolji trener sveta, a vodio je upravo Nemačku i Austriju, kada je reprezentativni rukomet u pitanju.

Poslednjih nekoliko godina je sedeo na klupi Japana, kojeg je već odveo na najveću planetarnu smotru, zahvaljujući tituli vicešampiona Azije.

Podsetimo, posle Evropskog prvenstva, Hrvatska je smenila Gorana Perkovca, a Sigurdson će biti prvi stranac na klupi reprezentacije.

Video bonus KLADIONIČARSKE PRIČE: Kako je to sve izgledalo nekada

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)