SRBIJA PRVI PUT BEZ MEDALJE NA DVORANSKOM PRVENSTVU SVETA OD 2012: Zbog Angeline i Milice suše neće biti

S. R.

05. 03. 2024. u 10:07

PRVI put posle deset godina Srbija je ostala bez medalje na dvoranskom SP. Nažalost, niz koji je trajao još od takmičenja u Sopotu 2014. prekinut je na planetarnom šampionatu u Glazgovu.

СРБИЈА ПРВИ ПУТ БЕЗ МЕДАЉЕ НА ДВОРАНСКОМ ПРВЕНСТВУ СВЕТА ОД 2012: Због Ангелине и Милице суше неће бити

Foto: Profimedia

Bez glavnom aduta i najuspešnije dame u istoriji naše "kraljice sportova" Ivane Španović, koja nam je i donosila odličja u protekla četiri prvenstva, preostali atletičari pokazali su da je već u nedelju završeno prvenstvo biti samo jedna anomalija bez odličja, te da posle trijumfalnog niza neće uslediti period suše.

Malo je falilo da se niz produži, ali je Milici Gardašević za četiri cenimetara izmakao ubedljivo najveći uspeh karijere i medalja, ali je i šestim mestom nagovestila još bolje rezultate. Probila je led 25-godišnja Novosađanka u svom prvom seniorskom finalu na SP i najavila da će koliko već u letnjoj sezoni konkurisati za vrh.

Devojka od koje se očekuje da obeleži narednu deceniju, ako ne i više od toga, Angelina Topić sa samo 18 leta već je stupila na veliku scenu. Sa petim mestom u skoku uvis ostvarila je najbolji plasman na SP i najveći uspeh posle bronze na EP u Minhenu 2022.

Elzan Bibić na početku priprema u zimskom periodu doživeo je povredu, ali mu je i bez obzira na to malo falilo da se nađe među 12 najboljih na 1.500 metara. Sa problemima se susrela i Milica Emini na svom debitantskom nastupu na SP na 60 metara prepone. Najbrža dama na otvorenom u istoriji Srbije dala je maksimum uzmajući u obzir da ju je mučila povreda mišića.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)