PIŠE ISTORIJU: Nemanja Ilić najbolji strelac u istoriji Tuluza

Novosti online

14. 03. 2024. u 19:09

Kapiten našeg nacionalnog tima, Nemanja Ilić obara rekorde. On je ušao u istoriju francuskog rukometa.

ПИШЕ ИСТОРИЈУ: Немања Илић најбољи стрелац у историји Тулуза

Foto: Profimedia

Dve godine zaredom prvi strelac jedne od najjačih liga na svetu je ispisao nove stranice istorije u zemlji Galskih petlova.

Naime, Ilić je postao treći strelac u istoriji Francuske lige pošto je postigao 1523 gola u dresu Tuluza. Ispred njega su samo Valero Rivera sa 1816 golova, dok je ubedljivo prvi Rafael Košeto sa 2401 pogotkom.

Sjajno levo krilo već deceniju igra u jednoj od najboljih liga na svetu, stigao je u Tuluz iz Partizana, a za kratko vreme je postao miljenih navijača ovog tima. Pored toga što je već dve godine najbolji strelac lige, Ilić se prošle sezone našao i četiri puta u timu meseca. U septembru sa 1205 pogodaka, ovaj Beograđanin je postao i prvi strelac u istoriji Tuluza.

Pre nekoliko sezona Nemanja je postao i kapiten tima, a uprava kluba je nedavno produžila ugovor sa sjajnim igračem do leta 2027. godine. 

Bonus video PONOSNI SMO NA SVOJE POREKLO: Nikola i Luka Karabatić, rukometne legende za Novosti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024