KLUPKO JE KRENULO DA SE ODMOTAVA: Alonso ostaje u Aston Martinu!

S. R.

11. 04. 2024. u 19:51

KLUPKO koje je zamrsio Luis Hamlton objavom da prelazi u Ferari 2025. polako je krenulo da se odmotava.

КЛУПКО ЈЕ КРЕНУЛО ДА СЕ ОДМОТАВА: Алонсо остаје у Астон Мартину!

Foto: Profimedia

Fernando Alonso i Aston Martin objavili su da će nastaviti saradnju. Španac je stavio "paraf" na višegodišnji ugovor i ući će sa svojim timom u novu eru 2026. godine, kada na snagu stupaju nova pravila. Isto tako, britanski tim će od tada sarađivati sa novim prozvođačem motora Hondom.

Time prestaju spekulacije da će 42-godišnjak, preći u Mercedes na mesto odlazaćeg Hamiltona. Sada u konkureniciji za sedište u "srebrnim strelama" ostaju mladi vozač F2 Kimi Antoneli, ali Sebastajan Fetel, dok se još uvek navodno čeka i Maks Ferštapen budući da previranja u menadžmentu tima još uvek nisu završena. Ko zna možda se šef ekipe Toto Volf odluči da i neko četvrto rešenje poput Karlosa Sainca. 

Alonso je nastariji vozač karavana, ali je više puta isticao da je motivisan kao nikada ranije da se takmiči u nadi da će osvojiti svoju treću titulu.

Španac je u kombinezonu Aston Martina od 2023. godine, posle rastanka sa Alpinom. Prethodno je nastupao još za Minardi, Meklaren (dvaput), Ferari i Reno, preteču Alpina, u kom je i dvaput poneo zvanje šampiona – 2005. i 2006. godine.

U Formuli 1 je zabeležio 32 pobede, osvojio je ukupno 22 pol-pozicije i 2.291 bod, a dosad je učestvovao na 384 Velike nagrade.

Na novi trijumf čeka od Velike nagrade Španije 2013. godine.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)