"OVO JE MOJ ŽIVOTNI PROJEKAT": Alonso veran Aston Martinu do 2026. godine

Novosti online

13. 04. 2024. u 11:55

Dvostruki svetski šampion i vozač Aston Martina u šampionatu Formule 1, Fernando Alonso otkrio je da neće napustiti britanski tim na kraju sezone.

ОВО ЈЕ МОЈ ЖИВОТНИ ПРОЈЕКАТ: Алонсо веран Астон Мартину до 2026. године

Foto: Profimedia

Aktivni vozač Formule 1, Fernando Alonso je potpisao novi ugovor sa Aston Martinom koji važi do kraja 2026. godine.

- Saradnja sa timom Aston Martinom je projekat od živtnog značaja, najduži koji sam potpisao tokom karijere. drago mi je što ću sarađivati sa njima i u budućnosti - rekao je Alons.

Španac, koji ima 42 godine, nastariji vozač karavana, ali je više puta isticao da je motivisan kao nikada ranije da se takmiči u nadi da će osvojiti svoju treću titulu.

foto profimedija

Fernando Alonso za Aston Martin vozi od 2023. godine, posle rastanka sa Alpinom. Prethodno je nastupao još za Minardi, Meklaren (dvaput), Ferari i Reno, preteču Alpina, u kom je i dvaput poneo zvanje šampiona, 2005. i 2006. godine.

- Gladan je uspeha, vozi bolje nego ikada i najspremniji je. Potpuno je posvećen da od Aston Martina napravi takmičarsku silu - rekao je Majk Krek, direktor ekipe Aston Martin.

U Formuli 1 je zabeležio 32 pobede, osvojio je ukupno 22 pol-pozicije i 2.291 bod, a dosad je učestvovao na 384 Velike nagrade.

Španac, Fernando Alonso zauzima osmo mesto u šampionatu sa 24 boda.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)