IZ ŠAPCA U PARIZ: Vaterpolo savez Srbije planira da u julu organizuje međunarodni turnir u gradu na Savi

Novosti online

13. 04. 2024. u 16:11

VATERPOLO savez Srbije planira da organizuje međunarodni turnir od 4. do 7. jula u Šapacu. Zato se predsednik VSS Viktor Jelenić sastao se sa gradonačelnikom Šapca dr Aleksandrom Pajićem u njegovom kabinetu kako bi razgovarali o predstojećem turniru. Sastanku su u ime domaćina prisustvovali i član Gradskog veća Mile Isaković i predstavnici Vaterpolo kluba "Šabac Eliksir", predsednik Upravnog odbora Nenad Živanović i sportski direktor Nikola Car. Pored predsednika Jelenića VSS su predstavljali generalni sekretar Nemanja Marijan I izvršni direktor Đorđe Đorđević.

ИЗ ШАПЦА У ПАРИЗ: Ватерполо савез Србије планира да у јулу организује међународни турнир у граду на Сави

Viktor Jelenić Foto M. Vukadinović

- To je poslednji turnir u okviru priprema vaterolo reprezentacije za Olimpijske igre. Zahvalio bih se gradonačelniku na prijemu, Vaterpolo klubu Šabac koji nam je i do sada izlazio u susret, uvek su ovde bili idealni uslovi. Očekujem da će to da se nastavi i da ćemo na tom turniru imati pune tribine, da će kasnije deca više da se zainteresuju za vaterpolo - rekao je posle sastanka Jelenić.

Prvi čovek srpkog vaterpola nije propustio da naglasi da Šabac nije više samo grad rukometa, već i vaterpola.

- Ovde u Šapcu su napravili stvarno idealne uslove za vaterpolo, letnji bazen koji je zimi pod balonom. Vrhunski uslovi za grad Šabac, decu Šapca. Ne moraju svi da postanu vrhunski vaterpolisti, ali je bitno da se bave sportom. Šabac je nekada bio poznat po rukometu, a sad i po vaterpolu - istakao je Jelenić.

Očekuje se da će na turniru, koji će biti poslednja provera pred Olimpijske igre u Parizu, da učestvuje pet, šest seleckija. Za desetak dana Savez će saopštiti koje će reprezentacije igrati na turniru.

 

Težak olimpijski turnir

"DELFINI", koji su dvostruki uzastopni olimpijski pobednici, u francuskoj prestonici igraće u grupi B sa Japanom, Australijom, Španijom, Francuskom i Mađarskom. U grupi A su: Grčka, SAD, Crna Gora, Grčka, Rumunija i Francuska. Mečevi u grupi su od 28. jula do 5. avgusta.

Nokaut faza kreće od četvrtfinala, 7. avgusta. Polufinale je 9, a finale 11. avgusta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)