GODINE SU ZA NJEGA SAMO BROJ: Roni O'Saliven želi da uživa u igri, evo ko mu pomaže u tome

Novosti online

16. 04. 2024. u 13:05

Sedmostruki svetski šampion u snukeru Roni O'Saliven rekao je da će narednih godinu dana naporno raditi na svojoj igri kako bi nastavio karijeru na vrhunskom nivou.

ГОДИНЕ СУ ЗА ЊЕГА САМО БРОЈ: Рони ОСаливен жели да ужива у игри, ево ко му помаже у томе

Foto: Profimedia

Roni O'Saliven ima jednu od najboljih sezona u karijeri, ali je nezadovoljan svojom igrom. Ponovo je počeo da radi sa sportskim psihijatrom Stivom Pitersom, koji će biti uz njega na predstojećem Svetskom prvenstvu i u narednih 12 meseci.

- Stiv će biti uz mene. Rekao sam mu, kad god može, to bi bilo sjajno. Često smo razgovarali telefonom u poslednje vreme - rekao je O'Saliven, kako piše Jurosport.

O'Saliven ove sezone ne igra na svakom takmičenju, a osvojio je pet turnira: Masters u Šangaju, Otvoreno prvenstvo Ujedinjenog Kraljevstva, Masters, Svetski Gran pri i Svetski masters u Rijadu.

Svetsko prvenstvo u Šefildu, najvažnije takmičenje u snukeru, održaće se od 20. aprila do 6. maja.

- Dao sam sebi godinu dana do kraja narednog Svetskog prvenstva da radim sa Stivom i nadam se da ću se vratiti tamo gde osećam da je prihvatljivo. Mogao bih da imam još jednu ovakvu godinu, posvetiću se tome da igram kako sam igrao, borbama i kako to svi volimo da zovemo - trzavicama. Imam dve opcije. Kao što je Stiv rekao, možete da naučite da živite sa tim. Možete da naučite da živite sa bilo čim i da budete srećni ili da izaberete da budete jadni. Zadatak koji ću morati da postavim sebi je da, ako ne mogu da postavim igru na pravo mesto, a zaista ne želim da prestanem, onda moram da prihvatim to, da naučim da živim sa tim. Ali ako ne mogu, onda 18 meseci, dve godine, da igram egzibicije, da vidim sve navijače, prođem sve to i na kraju ostavim štap. Imao bih 51-52 godine - rekao je O'Saliven.

Foto: Profimedia

O'Saliven će na Krusiblu igrati za rekordnu osmu titulu svetskog šampiona, a ima i osam trofeja na Mastersu i osam na Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva, što su turniri iz triple krune, najvažniji u snukeru.

- Povući ću se samo ako smatram da ne igram dovoljno dobro dovoljno dugo, što već dugo traje. To je očigledno nešto što me uznemirava dovoljno da razmišljam o tome i da kažem da ne želim da nastavim to da radim, ali kao što sam rekao, ako budem naučio da živim sa tim.

Britanski snukeraš ocenio je da ovogodišnji turnir nije poslednja šansa za osvajanje osme titule na Svetskom prvenstvu.

- Mislim da ima mnogo prilika za osvajanje Svetskog prvenstva. Stvar je u tome što ne uživam. Ako uživam kada igram snuker, osećam da je moj um mlad za tim stolom. Razmišljam kao mladić, pa godine nisu važne. Okretan sam i sve dok nastavim da se osećam mlado kada sam na takmičenjima, onda nije važno da li imam 60 godina, ako osećam da i dalje dobro igram - rekao je O'Saliven.

Roni O'Saliven je bio svetski šampion 2001, 2004, 2008, 2012, 2013, 2020. i 2022. godine.

BONUS VIDEO KLADIONIČARSKE PRIČE: Oni se ne klade zbog love, lovu imaju, klade se zbog strasti

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave