SPEKTAKL Otvoreno Evropsko prvenstvo u boksu, Srbi i Rusi podigli "Pionir" na noge (VIDEO)

F.M/A.T/A.I

18. 04. 2024. u 19:59 >> 19:33

Beograd je epicentar evropske boks mape! Evropsko prvenstvo u boksu za seniorke i seniore 2024. svečano je otvoreno u dvornai „Aleksandar Nikolić" gde će do 28. aprila svoju šansu za medalju u tražiti 337 bokserki i boksera iz 34 zemlje sveta.

СПЕКТАКЛ Отворено Европско првенство у боксу, Срби и Руси подигли Пионир на ноге (ВИДЕО)

FOTO: N. Skenderija

Zvanično je otvoreno Evropsko prvenstvo za boksere i bokserke koje će se u narednih 10 dana održavati u Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ: BEOGRAD JE BIO I OSTAO GRAD SPORTOVA: Šapić na ceremoniji otvaranja Evropskog prvenstva u boksu

Spektakularno otvaranje obeležilo je tradicionalno srpsko kolo, kao i ovacije takmičarima iz Srbije i Rusije, a takođe su se javnosti obratili predstavnici Srbije, i Evropske i Svetske bokserske federacije. Tok događaja pročitajte u nastavku.

Himnom Republike Srbije zvanično je otvoreno Evropsko prvenstvo u boksu.

Predsednik privemenog organa Beograda Aleksandar Šapić takođe se obratio okupljenima.

- Uvek uživam u društvu sportista. Nadam se da će svi gosti da se dobro osećaju i steknu nova prijateljstva. Siguran sam da će Bokserski savez, kao i Svetsko prvenstvo organizovati na najbolji način i da će svi biti ponosni. Boks je, onako kako glasi njegova krilatica, sport koji karakteriše velika hrabrost, jedna plemenita veština. Siguran sam da ćemo nakon ovog takmičenja moći da kažemo da smo prisustvovali borbi pravih šampiona. Kako je predsednik saveza Borovčanin rekao, takmičara koji su spremni da izdrže mnogo udaraca i ostanu na nogama. Kroz jedan boks meč vam se ogleda čitav život. Način na koji prilazite meču je način na koji prilazite životu. Uradićemo sve da se svi lepo osećate i da pobedi boks, živeo Beograd, živeo sport.

FOTO: N. Skenderija

Zoran Gajić ministar sporta poželeo je svima sreću.

- Želim vam svima dobrodošlicu u Beograd, grad sporta. Organizovali smo preko 25 velikih takmičenja u prethodnih 10 godina. Želim takmičarima fer borbu, a publici da uživa u fer boksu. Srećno svima.

FOTO: N. Skenderija

Joanis Filipatos, potpredsednik Evropske bokserske federacije takođe se obratio okupljenima.

- Dobro veče bokserska porodice. Zahvaljujem se predsedniku BSS, Nenadu Borovčaninu, kao i ministru sporta. Odlični rezultati krase vas u teškom periodu. Sport ujedinjuje. Ne bavimo se politikom. Uživajte u sportu, uživajte u Beogradu.

FOTO: N. Skenderija

Adu Abdaharov, potpredsednik IBA je pozdravio sve prisutne.

- U ovoj dvorani pre mnogo godina održalo se Svetsko prvenstvo u boksu, nadam se da će i sada biti veliki praznik.

FOTO: N. Skenderija

Nenad Borovčanin obratio se okupljenima:

- Pozdrav svima koji će boksovati za medalje. Želim da se zahvalim svim gostima. Iz Svetske bokserske organizacije i Evropske konfedereacije. Hvala na podršci Olimpijskom komitetu, ministarstvu sporta i gradonačelniku, zahvaljujući kojima smo uspeli da ostvarimo ciljeve i osvojimo najsjanija odličja, a nadamo se da ćemo nastaviti na Olimpijskim igrama. Boks je važan, nauči nas da nije važno koliko jako možemo da udarimo, već koliko jak udarac možemo da primimo i nastavimo dalje. Verujem da će naši bokseri ostaviti srce u ringu i pokazati kako se bori za svoju državu i učiniti nas ponosnima. Svima želim puno sreće i fer pleja. Sada bih pozvao potpredsednika IBA da nam se obrati Adua Kabaharova.

FOTO: N. Skenderija

Najveće ovacije dobili su predstavnici Rusije i Srbije.

Za Evropsko prvenstvo u boksu pozdravilo se preko 400 takmičara iz sledećih država: Albanije, Jermenije, Austrije, Azerbejdžana, Belorusije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Kipra, Češke, Estonije, Francuske, Gruzije, Grčke, Maćarske, Irske, Izraela, Italije, Litvanije, Malte, Moldavije, Crne Gore, Severne Makedonije, Poljske, Rumunije, Rusije, Škotske, Slovačke, Slovenije, Španije, Švajcarske, Turske, IBA Neutralni i domaćina Srbije.

19.34 - Kulturno umetničko društvo izvelo je kolo na otvaranju Evropskog prvenstva.

19.30 - Svečano je u Beogradu otvoreno Evropsko prvenstvo u Boksu. Pored predsednika BSS Nenada Borovčanina, Nikole Penića, gradskog sekretara za sport, Aleksandra Šapića i Marka Kešelja državnog sekretara ministarstva sporta, Zorana Gajića, ministra sporta, svečanosti su prisustvovali i predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković, kao i potpredsednik Žarko Zečević, Davor Štefanek, predsednik Saveza za sport Srbije.

19.27 - počela je ceremonija otvaranja.

BONUS VIDEO: Ivana Vuleta nakon svetskog zlata

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)