"TRI RUNDE RATA, NAPAD I OSMEH NA LICU!" Merenja obavljena, Srbi najavili juriš na zlata pred finala Evropskog prvenstva u boksu

Novosti online

27. 04. 2024. u 17:29

Svečana ceremonija merenja bokserki i boksera uoči finalnih mečeva Evropskog prvenstva za seniorke i seniore održana je u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

ТРИ РУНДЕ РАТА, НАПАД И ОСМЕХ НА ЛИЦУ! Мерења обављена, Срби најавили јуриш на злата пред финала Европског првенства у боксу

FOTO: BSS / Emilija Jovanović

Ženska finala Evropskog prvenstva za seniorke i seniore 2024. u boksu u prestonici Srbije zakazana su za subotu 27. aprila. muška za nedelju 28. aprila, sa početkom od 17 časova.

Za zlatne medalje Srbiji boriće se četiri bokserke: Sara Ćirković, Kristina Nađ Varga, Natalija Šadrina i Kristina Kuluhova i tri boksera: Jovan Nikolić, Rastko Simić i Dušan Veletić.

Srpski superteškaš Dušana Veletić najavljuje žestoku borbu i spektakularan meč protiv Španca Ajube.

- Poslednjih par mečeva sam se čuvao, ali u finalu ide pun gas. Tri runde rata, napad i osmeh na licu. Garantujem publici da će uživati u meču i da ću napraviti šou. Veoma mi znači podrška, a naročito iz mog rodnog kraja. Kad god čujem da ljudi viču "Dule, Dule" mnogo bolje boksujem. Očekujem normu za Olimpijadu i zlatnu medalju. Što se tiše Španca sa kojim boksujem, jako je dobar. Na prošlom Evropskom

prvenstvu je uzeo srebrnu medalju i verovatno će ove godine biti tako – rekao je srpski reprezentatiavac Veletić.

Tihi heroj srpskog ringa Jovan Nikolić spreman je za završni udarac na EP u Beogradu.

- Vodio sam ozbiljne ratove u ringu prethodnih dana, ali osećam se kao da sam samo radio neki malo jači trening. U par navrata sam više čuo publiku nego trenera. Imamo dobar plan za finale, uz pomoć selektora i trenera idem ka zlatnoj medalji – istakao je srpski šampion u kategoriji do 71 kg koji će se za zlato boriti protiv Gruzijca Eškerhana Madijeva.

Mladi biser srpskog boksa Rastko Simić u kategoriji do 80 kg briljirao je u prethodnim borbama. U borbi za zlato rukavice će ukrstiti sa Hrvatom Gabrijelom Veočićem.

- Osećam se odlično pred finalni meč, dva dana sam iskoristio da se dobro odmorim, ali i pripremim. Nadam se da će publika doći u još većem broju jer mi je jako pomogla u prošlom meču. Očekujem i da će pola mojih Lozničana doći da me bodri. Idemo ka zlatu – zaključio je Simić.

Bonus video: Defile ruskih boksera uz ovacije beogradske publike

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAMTIĆU JA TEBE! Novak Đoković šokirao mnoge u Rimu (VIDEO)