ISTORIJSKA PROMENA: Ferari menja boju bolida iz crvene u azurno plavu, a ovo je razlog...

Novosti online

02. 05. 2024. u 12:57

Ferari na Velikoj nagradi Majamija menja boju iz crvene u azurno plavu

ИСТОРИЈСКА ПРОМЕНА: Ферари мења боју болида из црвене у азурно плаву, а ово је разлог...

FOTO: EPA

Specijalno za trku Velike nagrade Majamija, Ferarijeva formula 1 koju voze Čarls Leklerk i Karlos Sainc, menja boju iz tradicionalne crvene u azurno plavu.

Informacija da će na Floridi Leklerk i Sainc voziti formule svetlo plave boje obučeni u odeću istog dezena, stigla je direktno iz Ferarija.

Razlog je odavanje počasti istoriji "Skuderije" (tim Ferarija u F1) jer je plava boja već bila korišćena u prošlosti pre nego što je uvedena crvena koja je postala poznata u celom svetu.

Na stazi u Majamiju biće prikazana dva tonaliteta svetlo plave boje pod imenima "Plata" i "Dino" što se odnosi na osobe i dešavanja u prošlosti.

Nijansa "Plata" se vezuje za Alberto Askarija koji je tu boju vezivao za boju argentinske zastave koja je donosila sreću i njemu i timu jer je on vozeći trke u svetlo plavim formulama, 1952 i 1953. godine postao prvak sveta.

Druga, nešto jača nijansa, pod imenom "Dino" korišćena je za uniforme nekoliko vozača među kojima su  Klej Ragaconi i Niki Lauda koji su se 1974. godine zajedno popeli na podijum VN Holandije, a te uniforme je jako voleo Enco Ferari.

BONUS VIDEO: MEKINRO ZA NOVOSTI: Smešno je što Novaku nije bilo dozvoljeno da igra u Americi

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima