TURNIR PRIJATELJSTVA: Takmičenje u badmintonu predstojećeg vikenda u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

15. 05. 2024. u 14:55

U organizaciji Badminton udruženja „Kraljevo“ i uz podršku ovdašnjeg Sportskog saveza, u sportskoj sali Osnovne škole „Jovan Cvijić“ u Sirči nadomak grada na Ibru predstojećeg vikenda biće održan završni turnir Badminton lige prijateljstva.

ТУРНИР ПРИЈАТЕЉСТВА: Такмичење у бадминтону предстојећег викенда у Краљеву

BU Kraljevo

Turnir ovog, u gradu na Ibru još mladog i sporta u povoju, uz domaćine okupiće još sedam ekipa, tri iz Beograda i po jednu iz Kruševvca, Novog Sada, Kragujevca i Pančeva.

- Ovo je prvo turnirsko takmičenje u badmintonu u našem gradu na kojem će učestvovati 50 igrača iz prijateljskih klubova. Rezultat je u drugom planu, a cilj je promocija ovog lepog sporta i naravno druženje – kaže Vladimir Savić iz BU „Kraljevo“.

Prema njegovim rečima, badminton se u gradu na Ibru organizovano igra od 2011. godine, a formalno Udruženje je osnovano deset godina kasnije na inicijativu Badminton saveza Srbije kako bi klub ušao u takmičarske procese.

G.Šljivić

 

- Naše Udruženje broji 18 stalnih članova i do sada smo se sa svakog takmičnja veterana vraćali okićenim odličjima – dodaje Nataša Baralić, članica BU. - Želja nam je da u narednom periodu privučemo mlade takmičare i naročito takmičarke.

BU Kraljevo

 

Iz ovog po stažu mladog sportskog kolektiva ističu da se takmiče u C i D veteranskoj konkurenciji pod okriljen nacionalnog Saveza, a da se treninzi odvijaju pod nadzorom licenciranih trenera.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, viola da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

SPEKTAKL U ATINI: Olimpijakos bi da ispiše istoriju, "viola" da prekine post bez trofeja dug 23 godine!

GRČKI velikan Olimpijakos i prošlogodišnji vicešampion Fiorentina boriće se za naslov novog prvaka Lige konferencija na ''OPAP areni'' u Atini (21.00). Pirej je od Atine udaljen samo desetak kilometara, tako da je jasno ko će imati veću podršku na ovom meču, ali uloga blagog favorita ipak pripada Violi koja se nada da će biti uspešnija nego što je bio slučaj pre godinu dana u Pragu.

29. 05. 2024. u 07:35

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)