MARKEZ POSLE PADA U HEREZU: Vratiću se još jači

P.Ž.

20. 07. 2020. u 19:31

SVETSKI šampion u motociklizmu Mark Markez, posle teškog pada na nedeljnoj trci na pisti u Herezu, koja je vožena za Veliku nagradu Španije, i loma ruke, proveo je na posmatranju u bolnici u Herezu 12 sati, da bi danas bio prebačen u Barselonu, gde bi sutra trebalo da bude operisan, prema ranijim najavama.

МАРКЕЗ ПОСЛЕ ПАДА У ХЕРЕЗУ: Вратићу се још јачи

Foto Tviter

Vozač ekipe Honda je na nedeljnoj trci dva puta izletao sa staze. Prvi put u krivini broj četiri, Markez je čudesno uspeo da se izvuče i nastavi trku, ali je na izlasku iz krivine tri, nekoliko krugova pre kraja Velike nagrade Španije, pao, odleteo van staze i čini se da ga je motor, koji ga je sustigao, i povredio. Dijagnoza je fraktura kosti desne ruke iznad lakta.

U prvom trenutku Markez je ustao, videlo se da je ljutit kao ris, ali su svi pomislili da je prošao bez povreda. Nedugo zatim kamere su prikazale kako mu doktori stavljaju "okovratnik", ali se tu, ipak, radilo samo o redovnoj proceduri.

Tek kada je transportovan u zdravstveni centar otkrivena je fraktura ruke. Tada je i saopšteno da će se sačekati sa transportom do Barselone, gde bi danas nenadmašni as, koji je i prekjuče čuda činio na pisti, trebalo da bude operisan.

- Nekada stvari ne idu kako očekujete, ali najvažnije je vratiti se i krenuti dalje. Nadam se da ste uživali u povratku! Sada sledi operacija u kojoj ćemo moju ramenu kost vratiti na mesto. Obećavam vam svima da ću se vratiti što je pre moguće, jači nego ikad pre - poslao je poruku iz bolnice putem "Tvitera" šestostruki šampion sveta.

U međuvremenu su se u nekim medijima pojavile informacije da je "definitivno točak" polomio ruku Markezu, ali da kost i rame nisu pomereni. Razlog za čekanje i posmatranje u Herezu pre prebacivanja za Barselonu je "moguće nagnječenje nerava ruke.

Foto Tviter

 

MOMCI POSEBNOG KOVA

ZASAD nema informacija o tome kada će se Markez ponovo pojaviti na stazi. Malo je verovatno da će to biti predstojećeg vikenda, ali sa ovim momcima iz najuzbudljivijeg sporta na točkovima na planeti se nikada ne zna.

Najsvežiji primer je Andrea Dovisiozo, koji je pre desetak dana pao i polomio ključnu kost, da bi na nedeljnoj trci, na "dukatiju", stigao do treće pozicije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni