SPORTSKI SAVEZ SRBIJE U AKCIJI EKDUKACIJE: Pripreme za izmene Zakona o sportu

N. I.

16. 10. 2020. u 14:45

SPORTSKI savez Srbije nastavlja sa sprovođenjem Panel diskusija u čijem su fokusu izmene Pravilnika Zakona o sportu.

СПОРТСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ У АКЦИЈИ ЕКДУКАЦИЈЕ: Припреме за измене Закона о спорту

FOTO: SSS

Tako su po četvrti put, nakon Pčinjkskog, Braničevskog i Bačkog okruga okupljeni teritorijalni sportski savezi, ovoga puta iz Kolubarskog, dela Mačvanskog, Šumadijskog i Moravičkog okruga.

Domaćin diskusije bio je Sportski savez opštine Ub i lokalna samouprava. Dobrodošlicu ispred opštine Ub poželeo je zamenik predsednika opštine Aleksandar Jovanović Džajić, a uspešan rad kolegama poželeo je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. Profesor Nenad Đurđević, pravni saveznik SSS, naglasio je koje su to promene u 2020. godini unete u Pravilnik, a zatim je zajedno sa generalnim sekretarom SSS Goranom Marinkovićem odgovarao na pitanja. Predsednik SSS naglasio značaj ovakvih sastanaka:

- Panel diskusije koje organizujemo imaju primaran cilj da upute kolege iz teritorijalnih sportskih saveza u izmene koje su veoma važne za funkcionisanje sporta na lokalu. Ovo je i odlična prilika da se razmene iskustva, uspostavi bolja komunikacija i ostvari što neposredniji kontakt i uvid u probleme koji se javljaju u sportu. Zahvaljujemo se Sportskom savezu opštine Ub kao i samoj opštini Ub na pomoći u organizaciji ovog događaja - istakao je Štefanek. Marinković je istakao da ima mnogo dobrih primera u praksi:

- Za dobro funkcionisanje sporta neophodna je komunikacija i razumevanje lokalne samouprave i teritorijalnog sportskog saveza. Takav primer imamo upravo na Ubu. Ulaže se u infrastrukturu, sport je iz godine u godinu na sve višoj lestvici, a kolege iz Sportskog saveza opštine Ub na visini su zadatka i uvek sprovedu akcije i maksimalno ispunjavaju zacrtane ciljeve. Po ko zna koji put pokazali su se kao odlični domaćini i nadam se da će se i drugi savezi ugledati na njihov sistem rada. Drago mi je što su i članovi lokalnih samouprava prepoznali Panel diskusiju Sportskog saveza Srbije kao veoma korisnu i zajedno sa ljudima iz teritorijalnih saveza prisustvovali događaju. Odziv je bio odličan, to pokazuje zainteresovanost kolega da poboljšaju sport na lokalu - rekao je Marinković.

Sportski savez Srbije planira da nastavi sa organizacijom Panel diskusija u svim okruzima.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)